Микола Романюк: «Я не голосував у вівторок, 5 червня, у верховній раді…»

Вся Буковина була неприємно заскочена, коли «Час» опублікував поіменне голосування у парламенті за законопроект, який узаконював російську мову другою державною.

Микола Романюк: «Я не голосував у вівторок, 5 червня, у верховній раді…»  Серед тих, хто проголосував «за», було прізвище нашого земляка з Тисівців, українського села, Миколи Романюка. Він є депутатом від партії регіонів. Вся родина, сусіди та знайомі Миколи Прокоповича вже третій день не знаходять собі місця від розпачу. «Не міг син українських батьків продати мову рідну і Україну», — говорять у селі Тисівці.

Редакція газети «Час» звернулась до Миколи Романюка із запитанням: «Що відповісти жителям Тисівців і Буковини? Чому їхній земляк голосував проти української мови?»

— Це неправда, — відповів Микола Прокопович. – Я у вівторок у Києві не був. Як моя картка проголосувала, не розумію. Зараз приїду і розберуся, чому без мене голосували. Адже у мене інша думка щодо другої державної мови в Україні.

Петро КОБЕВКО

P.S. 5 червня — день народження Миколи Прокоповича Романюка, сина українських селян з Тисівців Сторожинецького ра-йону. Свій ювілей (а 5 червня 2012 року народний депутат Микола Романюк святкував 60-річчя) він відзначив на рідній буковинській землі. Редакція газети «Час» зафіксувала пообіді 5 червня чимало різних ходаків з квітами і подарунками під офісом Романюка у Чернівцях по вулиці Головній. Отож у парламенті на цей час Романюк бути не міг. Він правду каже, що не голосував за другу державну мову. Тепер основне — треба відвоювати його голос на користь України.

Світлина Букінфо

peredplata