Король пропонує накласти мораторій на закон про мови

Король пропонує накласти мораторій на закон про мовиЯк вихід із ситуації, що склалася, Віктор Король пропонує накласти мораторій на прийняття законопроекту про мови, який перебуває у Верховінй Раді. Цей закон не повинен зараз розглядатися, бо він збуруює і розколює суспільство.

“Відтермінувати його слід з кількох причин. По-перше, йдеться лише про виконання обіцянки однією політичною силою напередодні парламенських виборів. Але треба врахувати, що ця політична сила не має достатньої підтримки в суспільстві і у майбутньому парламенті може опинитися у меншості.

По-друге, діючий склад парламенту вже завершує свої повноваження і зовсім не має довіри українців. А закон, який стосується мови, може бути ухвалений лише шляхом консенсусу всіх політичних сил. Тому його слід відкласти на розгляд нового складу Верховної Ради, яка буде обрана більш демократичним способом і краще відображатиме настрої українців.

По-третє, врахувати треба і те, що далеко не всі в Партії регіонів, як і їхні виборці, поділяють позицію про двомовність. Адже навіть Президент України Віктор Янукович після обрання на посаду не став загострювати мовну проблему. Він спілкується українською і саме нею представляє нашу державу на міжнародній арені.

Отож найкращим зараз буде мораторій на прийняття законопроекту пор мови в чиному парламенті.

У такий спосіб можна зменшити напругу в суспільстві, відкинути передвиборні спекуляції в мовному питанні та дати українському народу час визначитися.

peredplata