Патріарх Філарет виступив зі зверненням до віруючих

Патріарх Філарет поділився думкою про майбутні вибори Президента і розповів про спроби зганьбити пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Почесний Патріарх ПЦУ звернувся до православних українців і закликав виборців голосувати за збереження країни. Також Філарет заявив, що неповага до України і мови – неприпустимі.
Колишній глава УПЦ Київського патріархату Патріарх Філарет виступив зі зверненням до віруючих перед початком другого туру виборів Президента України і попросив виборців віддати голос за кандидата, який збереже державу.

“Церква молилася за те, щоб Господь дав народу мудрість прийняти вибір на користь того, хто зможе захистити Україну, забезпечити її цілісність і суверенітет. У ході виборчих перегонів в суспільстві звучали висловлювання проти європейського майбутнього країни, ображалася пам’ять Героїв Небесної Сотні і загиблих військових.
Деякі ЗМІ називали Томос про автокефалію ПЦУ, для отримання якого працював діючий глава держави, “термосом”, і це образливо. Українці справедливо обурювалися рівнем корупції і відсутністю справедливості. Ми молилися за те, що новий Гарант втілюватиме реальні реформи, завадить антиукраїнської риторики та посилить країну в боротьбі з російським агресором. При цьому варто додати, що будь-які висловлювання проти української мови в нинішніх умовах неприпустимі “, – підсумував Філарет, інформують Економічні новини.

peredplata