Троянські коні Чернівецької міської ради

Троянські коні  Чернівецької міської ради8 депутатів Чернівецької міської ради об’єдналися в групу «За Батьківщину»

В Чернівецькій міській раді зареєстровано депутатську групу «За Батьківщину», до складу якої увійшли 8 депутатів. Про це, відповідно до вимог статті 22 Регламенту, оголосив секретар міськради Віталій Михайлішин під час засідання чергової сесії 27 червня.

Загалом, до міської ради надійшло 3 звернення про реєстрацію депутатської групи «За Батьківщину». Перше з них надійшло 29 травня 2012 року, проте заява була оформлена з порушенням статті 25 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Зокрема, не були зазначені мета створення депутатської групи, партійна належність членів групи та депутати, уповноважені представляти групу. До заяви від 29.05.12 також не було додано письмових заяв, підписаних особисто депутатами, які входять до групи, та було відсутнє подання уповноваженої особи. Тому ця заява не була зареєстрована.

31 травня 2012 року до Чернівецької міськради надійшла заява, яка була оформлена з дотриманням всіх передбачених законодавством вимог. Відповідно, це звернення було належним чином зафіксовано, і починаючи з сьогоднішнього дня ця депутатська група існує у міській раді.

Незважаючи на це, місяць потому, 25 червня 2012 року надійшла ще одне звернення про створення групи з аналогічною назвою. Оскільки у міській раді не може існувати двох депутатських груп з однаковою назвою, у реєстрації цієї заяви буде відмовлено. Відповідно до Закону «Про статус депутатів місцевих рад» таке звернення розглядається протягом 10 днів. Протягом цього терміну заявники отримають офіційну відповідь.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata