Заставна пробуджується

Заставна пробуджуєтьсяЗаставнівська районна рада прийняла звернення до керівництва держави щодо єдиної державної мови – української

Щойно завершилася чергова сесія Заставнівської районної ради, на якій одностайно прийняли звернення до Верховної Ради України щодо недопустимості наступу на українську мову.

«Ми, депутати Заставнівської районної ради, закликаємо народних депутатів України неухильно дотримуватися Конституції та існуючих законів України, у т.ч. чинного законодавства України про мови, зупинити наступ на українську мову та не допустити антиконституційних спроб фактичного запровадження в Україні другої державної мови, – зазначається зокрема в заяві. – Маємо раз і назавжди припинити дискусії з цього питання і дати всім зрозуміти: у нас – єдина українська нація, єдина Українська держава, єдина українська державна мова».

Сесія зобов’язала голову районної ради направити звернення до Верховної Ради, а районну комунальну газету «Голос краю» – опублікувати текст звернення у найближчому номері.

Як повідомляє з місця подій депутат районної ради (фракція «Батьківщина») Василь Мельник, на сесії також планувалося заслухати звіт голови Заставнівської райдержадміністрації Василя Копчука. Після початку оприлюднення звіту депутати зауважили відверту слабкість його підготовки і запропонували не слухати звіт, а відразу перейти до запитань і відповідей. Голова РДА отримав порцію нищівної критики за свою роботу: і щодо незадовільного стану доріг у районі, і щодо закриття двох найбільших підприємств у районі – цукрового заводу «Хрещатик» у с. Кострижівка та кобінату будівельних матеріалів, і щодо значних скорочень у галузі культури, і щодо низького (10-го з 11-ти) рейтингового місця району за соціально-економічними показниками за 5 місяців року.

Також депутат Василь Мельник розкритикував те, що влада набирає на півроку велику кількість так званих «соціальних працівників», які отримають змогу потрапляти чи не в кожну родину і бюджетним коштом фактично стануть агітаторами партії влади. Василь Мельник поінформував присутніх, що вартість таких «агітаторів» загалом по Україні складе 400 млн. гривень бюджетних коштів.

Прес-центр регіонального штабу
Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

peredplata