Буковинські свободівці хочуть, аби була премія ім. Романа Шухевича

Буковинські свободівці хочуть, аби була премія ім. Романа Шухевича30 червня 2012 року Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела мітинг на якому відзначили 105-ту річницю від дня народження Романа Шухевича та 71-у річницю з моменту проголошення Акту відновлення Української Держави. Перед присутніми виступив керівник виборчого штабу ВО «Свобода» Назар Горук.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

«Сьогодні нас тут зібрали далекі за часовим виміром, але близькі нашим серцям події, які мали доленосний характер в історії Української Нації.

Проголошений у Львові в 1941 році Акт відновлення Української Держави став одним з тих факторів, які поклали початок славній сторінці в нашій історії – визвольній боротьбі Української Повстанської Армії. В свою чергу, в горнилі цієї боротьби народжувалися герої, в ньому постала постать Героя України Романа Шухевича. Генерал-хорунжий УПА Роман Шухевич – це людина великого польоту, незламного духу та жертовності. Він повів за собою сотні тисяч українських націоналістів, які жертвували собою заради великої мети – Української Держави.

Що ми маємо зараз? Всі ті цінності, за які боролися українські повстанці зараз втоптуються в бруд нинішньої владою. Йде наступ на українську історію та культуру. Ставиться під загрозу українська незалежність. Не визнаються наші справжні герої. Дійшло до того, що вони посягнули на святе – на нашу мову. Чи можуть це зупинити демократи та ліберали? Як показує практика ні..! Вони можуть тільки перед виборами вдягати вишиванки та кричати патріотичні гасла, думаючи насправді про інше.

Українці все бачать. Все більше і більше людей розуміє, що тільки націоналісти, і тільки Всеукраїнське об’єднання «Свобода» зможуть захистити їхні національні та соціальні інтереси. Як, до речі, все більше і більше це розуміють в Європі, де з кожними виборами зростає підтримка націоналістів.

Така постать як Роман Шухевич служить для нас прикладом. Я особисто, і думаю ви всі мене підтримаєте, переконаний, що на Буковині повинна бути започаткована премія ім. Романа Шухевича, якою б нагороджували людей, які внесли великий вклад в підняття національно-патріотичної свідомості буковинців. Ми зробимо все щоб рано чи пізно така ініціатива була втілена в життя. Розумію, що на обласному рівні це не можливо, в обласній раді нас меншість, але час прийде…».

peredplata