Чернівецька \”Свобода\” закликала українців не терпіти знущання над рідною мовою

Чернівецька "Свобода" закликала українців не терпіти знущання над рідною мовою4 липня 2012 року Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела прес-конференцію. На ній свободівці дали свою оцінку прийняттю «мовного» законопроекту та розповіли про свої подальші плани дій.

Було анонсовано, що прес-конференцію проведе голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назар Горук. Однак, зважаючи на події в Києві де розгортається рух протесту, він терміново виїхав у столицю з групою свободівців. Тому прес-конференцію провели його заступники.

В ході прес-конференції свободівці засудили прийняття даного закону: «Мовний» закон Ківалова-Колєсніченка був прийнятий з порушенням, він суперечить Конституції України і є абсолютно недоречним. Таким голосуванням, ця антиукраїнська влада поглумилася над українцями. Ми повинні дати відсіч», – зазначила Мар’яна Кривич, голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій міській раді.

Розповіли і про плани організації на найближчі дні: «Чернівецька Свобода оголошує загальну мобілізацію своїх прихильників та всіх патріотів. Ми закликаємо всіх не стояти осторонь цих подій і долучатися до наших акцій, як в Києві так і в Чернівцях», – продовжив заступник голови обласної організації Олег Дяконюк.

Зокрема планується поїздка в Київ, сьогодні ввечері. Кожен бажаючий поїхати може зателефонувати за тел. 55-90-22 і отримати вичерпну інформацію стосовно поїздки.

Також свободівці проведуть акцію протесту в Чернівцях, це будуть марш та мітинг. Збір на марш о 12.00 на вул. Шевченка 7, а мітинг розпочнеться о 13.00 під стінами Чернівецької облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

peredplata