Піар на мільйон для влади

Піар на мільйон для владиНавесні цього року рішенням сесії Чернівецької міської ради було виділено 350 тисяч гривень, отриманих від Калинівського ринку, на безкоштовну передплату газети «Чернівці» соціально незахищеним громадянам міста. На ті гроші на півроку можна було передплатити 8 940 примірників видання.

Ми ж вирішили запитати у Чернівецької міської ради, скільки ж примірників газети «Чернівці» передплачено для малозабезпечених чернівчан та яка вартість передплати газети «Чернівці» для малозабезпечених, за рахунок яких видатків і на якій підставі була здійснена оплата в першому та другому півріччі.
Запит міська рада переадресувала до КП «Інформаційний видавничий центр «Чернівці». Звідти ми отримали таку відповідь.

На перше і друге півріччя управлінням соціального захисту населення Чернівецької міської ради перераховано кошти на здійснення передплати 500 примірників газети «Чернівці» для малозабезпечених чернівчан. Вартість пільгової передплати газети для малозабезпечених чернівчан на півріччя становить 39, 15 грн. Окрім того, за рахунок коштів, виділених рішенням сесії № 477 (цитую, «виконавчому комітету міської ради (через відділ бухгалтерського обліку та звітності міської ради) на фінансову підтримку (?!) КП «Інформаційно-видавничий центр «Чернівці»), з 1 червня здійснюється друк та доставка 29150 примірників газети за місцем проживання малозабезпечених чернівчан.

Піар на мільйон для влади

Тобто, з початку літа майже кожен восьмий чернівчанин отримує газету міської ради.

Якщо така кількість примірників друкується вже місяць, то, виходить, що на друк та доставку газети «Чернівці» малозабезпеченим з міського бюджету коштів, зароблених Калинівським ринком, витрачено 190 203 грн.! І, якщо врахувати, що виділено рішенням тільки 350 тисяч, то передплати має вистачити максимум ще на один місяць. Але ж говорилось про піврічну передплату. І, зважаючи, що нам надали неповну відповідь на наш запит, порушивши наше право на доступ до публічної інформації, ми можемо припустити, що влада планує на передплату своєї газети протягом півріччя витратити коштів міського бюджету більше одного мільйона 141 тисячі 222 грн.!!!

Байдуже, що окрім читання газети Чернівецької міської ради у малозабезпечених, та й у решти чернівчан та міста загалом є безліч проблем. І ліфти не працюють, але ж грошей на них нема, і кінотеатр Миколайчука занедбаний, але на ремонт коштів нема, і медичні заклади потребують нового оснащення, але на це є лиш копійки, і дороги треба ремонтувати, і доглядати за містом. Але у міської влади, разом з секретарем Віталієм Михайлішиним та депутатами з провладної більшості, певно, свої пріоритети. Вони хочуть піаритись, та ще й за бюджетні кошти.

Але хай кожен малозабезпечений знає, що той примірник газети міської ради друкується за кошти міського бюджету, які могли бути використані на більш необхідні для громади цілі. І хай знає, що від його імені про передплату просили міські організації, які опікуються малозабезпеченими. І хай кожен робить висновки, можливо, й діє – пише відмови від отримання газети.

Надія Вірна

peredplata