В Хрещатику, що на Заставнівщині, вже третій тиждень немає води, всю забрав Бойчук ОНОВЛЕНО

В Хрещатику, що на Заставнівщині, вже третій тиждень немає води, всю забрав Бойчук ОНОВЛЕНОВ селі Хрещатик Заставнівського району вже третій тиждень немає води. Хоча для підприємства екс-голови району засудженого Михайла Бойчука, вода поступає (підприємство займається виробництвом газованих напоїв). Про це сьогодні заявив журналістам Геннадій Москаль.

– Я поспілкувався з Бойчуком і скажу, що такої наглоти не бачив за все життя, – розповідає Москаль. – Він зараз смотрящий за Заставнівським районом. І наша країна перетворюється на країну смотрящих. В районі всі справи вирішуються в ресторані Бойчука \”Хрещатик\”! Я сказав йому все, що про нього думаю, але люди в районі дуже залякані.

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Москаль: “Засуджений екс-голова Заставнівської РДА й далі стріляє зі зброї, погрожуючи людям”

Народний депутат Геннадій Москаль направив Генпрокурору України Віктору Пшонці депутатське звернення з проханням підготувати процесуальний документ про перегляд вироку Першотравневого районного суду Чернівців відносно екс-голови Заставнівської райдержадміністрації Михайла Бойчука.

– Жорстоке побиття М.Бойчуком та його родичами рибалок викликало величезний суспільний резонанс в Україні і навіть за її межами, однак злочинці в результаті отримали невиправдано м’який вирок – по 5 років умовно, – йдеться в зверненні. – Більше того, упевнившись у власній безкарності, Бойчук продовжує займатися злочинною діяльністю. На адресу парламентського Комітету по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю надійшла колективна скарга мешканців с.Хрещатик Заставнівського району, що екс-голова РДА й далі стріляє зі зброї, погрожуючи людям. Умовний вирок викликав обурення громадськості, однак так і не був оскаржений прокуратурою.

Редакція зв\”язалась з Заставнівською РДА, де нам повідомили, що голова РДА наразі у відпустці, а перший заступник якраз з цього питання на 14:00 відбув у Чернівці.

Про розвиток подій читайте на шпальтах газети \”Час\”.

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРЕС-СЛУЖБИ

Народний депутат Москаль долучиться до відновлення водопостачання в селі Хрещатик на Заставнівщині

Понад три тижні відсутнє водопостачання в с. Хрещатик Заставнівського району. Місцеві мешканці стверджують, що вода у централізованому водопроводі села і у криницях зникла через те, що з тієї ж скважини, з якої вона надходить до села, її беруть для місцевого приватного підприємства з випуску мінеральної води. Підприємство очолює екс-голова РДА Михайло Бойчук, який звільнив цю посаду через скандальну історію з катуванням рибалок. Нині М.Бойчук опинився знову у центрі скандалу – мешканці району стверджують, що він переміщається по району з вогнепальною зброєю і навіть бачили, як він стріляв у повітря поблизу свого підприємства, аби діти не випасали там худобу на вигоні.

Сьогодні у Хрещатику, відгукнувшись на скарги мешканців, побував народний депутат України Геннадій Москаль. Розглянувши ситуацію на місці, побувавши у помешканнях жителів Хрещатика, він переконався у наявності проблеми. Води немає навіть у сільській раді, і попри довготривалість проблеми, голова сільради не зробила спроб вплинути на ситуацію.

Незадоволені цим мешканці Хрещатика зібралися біля сільради. До них долучився і винуватець їхніх бід Михайло Бойчук. Через його присутність люди спочатку почувалися ніяково, але авторитет присутнього народного депутата додав їм упевненості і сміливості говорити правду. Окрім «зневоднення» села, оприлюднилося й багато інших неоднозначних ситуацій – у поводженні посадових осіб села з мешканцями, у стосунках екс-посадовця – голови РДА із селянами, у забезпеченні пільг тим, хто цього потребує.

Тим часом опонент мешканців Хрещатика Михайло Бойчук привіз на імпровізований мітинг перед сільрадою мікроавтобус працівників свого підприємства – мешканців іншого села, які, щоби не позбавитися роботи, пішли на протистояння з селянами Хрещатика.

Результатом візиту Геннадія Москаля до села стало те, що сільський голова написала заяву депутатам сільради про припинення своїх повноважень, звернення мешканців «зневодненого» села до народного депутата стануть підставою для оскарження дій керівництва приватного підприємства Бойчука у вищих інстанціях, заяви позбавлених пільг з клопотаннями народного депутата будуть направлені для розгляду у відповідні органи.

Питанню візиту в село Хрещатик народний депутат Геннадій Москаль приділив чимало уваги на своїй прес-конференції, яку дав у офісі Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина».

Прес-центр регіонального виборчого штабу Об\’єднаної опозиції \”ВО Батьківщина\”

Тим часом, як повідомляє \”Від і До\”, екс-голова Заставнівської РДА Бойчук заявляє, що вода у селі Хрещатик є.

\”У нас роздільне водопостачання фірми \”Фортуна\” та села. Ми не маємо жодного стосунку до того, що в окремих оселях часом немає води. Справді, деякий час у селі були в окремих районах, які знаходяться на висоті, проблеми з водою. Але ці перебої пов’язані з географічним розташуванням села. Але не було такого, щоб води не було взагалі цілий день. І взагалі, в окремі оселі транспортом фірми ми сьогодні розвозили воду\”, цитує слова Бойчука видання.

Світлина

peredplata