Балога звинуватив Путіна в невихованості

Балога звинуватив Путіна в невихованостіМіністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звинувачує російську делегацію на зустрічі в Ялті у невихованості, і вважає, що Росія чинить тиск на Україну в питанні ЄЕП і Митного союзу

Як повідомляють «Коментарі», про це Балога написав на своїй сторінці в Facebook

«Вчора був на комісії з росіянами. Враження похмурі. Багато невихованості, від цього гостинних українців трясло. Президент Путін перевищив допустимі ліміти запізнення. Поїхав до байкерів та їхніх бойових подруг, цим показав пріоритети. Вийшло навпаки, аніж у старій пісні «спочатку дівчата, а літаки потім». Справи не відповідають словам», – пише Балога.

«Пропозиції знежирені. Мислення залишилося те саме. «Ми дотуємо Україну на мільярди доларів знижкою на газ». «Україна має вигідну ціну на російський газ». Може, це мова йшла щодо Нижнього Тагілу або В’ятки? Києву слухати таке вже не цікаво. Кремлю, міняй диск», – прокоментував Балога результати зустрічі.

Не залишив без уваги Міністр МНС і Митний союз та ЄЕП.

«Тут росіяни застосували свою тактику примусу. Начебто це потрібно не їм, а нам. Знайшли прекрасний приклад – Білорусь. Явно не розуміють, що для українців це не орієнтир. Мабуть, далі думають, що Україна спить і бачить себе в неоСРСР. Щось там у них в підходах явно застопорилося. Думаю, що так справи не робляться. Сусіди, які один одного поважають, у всьому поводяться серйозно. Українська сторона показала, що вважає Росію партнером. Що показала Росія? Мені особисто нічого нового», – пише Балога.

Окремо глава МНС прокоментував поведінку Путіна.

«Неввічливо втручатися, коли говорить господар зустрічі. Очевидно, Путін не знає це правило. Коментував виступ Президента Януковича. Напевно, думав, що це доречно і розумно. З цим згодні були далеко не всі. Деякі з гостей також, це було видно», – зазначив Балога.

Як повідомляли «Коментарі», 12 липня в Ялті відбулося V засідання Українсько-російської міждержавної комісії. Путін прибув у Лівадію із 4-годинним запізненням. Після засідання глави держав підписали ряд документів, скріпивши їх келихом шампанського.

Джерело: Comments.UA

peredplata