Фільтруємо нову Раду: Куликов не повинен бути депутатом від \’\’Удару\’\’

Фільтруємо нову Раду: Куликов не повинен бути депутатом від ''Удару''Партія \”Удар\” на виконання угоди з рухом \”Чесно\” оприлюднила попередній список мажоритарних кандидатів.

Особисто мою увагу привернуло те, що \”Удар\” планує висунути в депутати за округом в Дарницькому районі Києва нинішнього нардепа Кирила Куликова.

Якогось зрозумілого пояснення це рішення не має – якщо, звичайно, мова не йде про банальну торгівлю місцями.

Чому \”Удар\” не повинен висувати Куликова?

1. Тому що Куликов походить з бізнес-угрупування специфічної репутації.

Він прийшов у політику після роботи на так звану \”лужніковську\” групу – російського бізнес-утворення Олександра Бабакова і Михайла Воєводіна. Воєводін – це авторитетна в певних колах людина, Бабаков – колишній віце-спікер Держдуми, сьогодні – спеціальний представник Путіна з питань взаємодії зі співвітчизниками за кордоном.

\”Лужніковськими\” вони називаються тому, що первинний капітал накопичили завдяки базару на стадіоні \”Лужніки\” в Москві, після чого почали легалізувати гроші в Україні через купівлю обленерго та готелю \”Прем\’єр-палац\”.

Вперше про Куликова почули в українській політиці, коли 2005 року він був призначений керівником українського відділення Інтерполу. Сталося це після того, як \”лужніковська група\” стала підтримувати Соцпартію Мороза. Соціалісти навіть оформили офіційні стосунки з тодішній політичним проектом \”лужніковської групи\” – російською партією \”Родіна\”.

Потім Луценко взяв Куликова в список НУНС за квотою своєї \”Народної самооборони\”, внаслідок чого Куликов і працює сьогодні народним депутатом.

2. Але, на відміну від Гримчака, Стецьківа чи Донія, Куликов не залишився з Луценком до самого кінця. За п\’ять місяців до його арешту Куликов пішов від Луценка і \”Народної самооборони\” в партію Балоги \”Єдиний центр\”. Втім, довго він там не затримався і зрештою сьогодні сплив як кандидат в Києві від Кличка.

3. При цьому, хоча сьогодні Куликов підтримує Кличка, два роки тому він бажав успіху його головному конкуренту – керівникові Київської міської адміністрації Олександру Попову. \”Дай бог, чтобы Попов выиграл мэрские выборы. Если то, что он декларирует и хочет делать, принесет благо Киеву, я только \”за\”. Я давно сказал ему, \”Александр Павлович, вот мое плечо и рука, готов работать и помогать\”\”, – розповідав Куликов у інтерв\’ю \”Главкому\”.

4. Мало хто знає, але Куликов у 2010 році особисто голосував за призначення генеральним прокурором Віктора Пшонки – обличчя політичних репресій в Україні.

5. Ще одна дрібниця, яка характеризує Куликова – він розмістив на своєму автомобілі міліцейську \”ксиву\”, хоча на той момент не працював у МВС, а був народним депутатом. Роблять так лише з однією метою – щоб мати гарантії недоторканості

6. Зрештою, я не раджу Кличку висувати Куликова, тому що він не розуміє функцій преси в демократичному суспільстві.

Куликов вважає, що журналісти не повинні висвітлювати витівки мажорів. У мене є персональні сумніви в адекватності Куликова після того, як він назвав історію навколо способу життя сина Ющенка \”брудною піар-кампанією\”.

Якщо бруд в тій історії існував – то стосувався він оточення президента, яке корумпувало сина Ющенка і таким чином намагалося впливати на українську політику.

Я не розумію, який сенс Кличку, який за допомогою власного бренду може зробити депутатом у Києві будь-кого, зв\’язуватися з Куликовим.

Сергій Лещенко
Журналіст \”Української правди\”

Джерело Українська правда

peredplata