У Харкові місцева влада «пішла в рукопашну» на намети «Україна проти Януковича»

У Харкові місцева влада «пішла в рукопашну» на намети «Україна проти Януковича»Представники виконкому Харківської міської ради спробували перешкодити Об’єднаній опозиції розпочати збір підписів у рамках акції «Україна проти Януковича». Директор департаменту міськради зі взаємодії з правоохоронними органами Валентин Топчій власноруч намагався зламати один із інформаційних наметів.

Об\’єднана опозиція повідомила міськвиконком про встановлення інформаційних наметів, як того вимагає чинне законодавство. Однак коли активісти вийшли на площу Свободи в зазначений у документах час і почали встановлювати намети, до них відразу підійшли особи, які представилися співробітниками міськвиконкому, а також підтягнулися кілька десятків міліціонерів.

Вони почали відштовхувати учасників акції, виривати з рук намет, намагалися зламати його несучу конструкцію.

Найагресивніше поводився директор Департаменту зі взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони міськради Валентин Топчій. Він намагався зламати конструкцію намету і всіляко провокував людей на конфлікт.

Після розмови із Валентином Топчієм представники правоохоронних органів, які до цього тільки спостерігали за подіями, почали затримувати представників Об\’єднаної опозиції.

Незважаючи на це, харківським опозиціонерам вдалося встановити один намет.

«Ми зробили все в чіткій відповідності до законодавства і жодним чином не порушили закон. При цьому співробітники міськвиконкому силою намагаються перешкодити збору підписів. Цікаво, як вони вирішують проблеми міста, якщо в робочий час ламають намети?» – зазначила перший заступник керівника Харківського регіонального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Ірина Єфремова.

Вона наголосила, що попри всі провокації Об\’єднана опозиція Харківщини продовжить збір підписів у рамках акції «Україна проти Януковича».

peredplata