Голова ОДА обіцяє на Буковині для всіх учасників парламентських виборів рівні умови

Голова ОДА обіцяє на Буковині для всіх учасників парламентських виборів рівні умови«Президент України вимагає провести парламентські вибори бездоганно, згідно з міжнародними стандартами, і ми зобов’язані виконати цю вимогу, – зазначив Михайло Папієв. – Для всіх учасників виборчого процесу на Буковині мають бути рівні умови для ведення передвиборчої кампанії, норми чинного виборчого законодавства повинні неухильно дотримуватися всіма», цитує слова губернатора прес-служба ОДА. Нагадаємо, що ще 19 липня під час робочої поїздки до Кельменецького району він заявив: \”Єдине, що може запропонувати опозиція – вивести вас на мітинги, – пояснив губернатор. – Навідміну від них, ми вже продемонстрували, як можна ефективно працювати: відкриваючи дитячі садочки, медичні заклади та інші об`єкти інфраструктури\”.

Голова облдержадміністрації доручив відповідним службам перевірити матеріально-технічне оснащення дільниць і їх готовність до голосування. «Для виборців, членів комісій, спостерігачів мають бути створені належні умови для вільного волевиявлення у день голосування, а весь виборчий процес повинен бути відкритим та публічним», – підкреслив глава крайової виконавчої влади.

Михайло Папієв висловив впевненість, що на Буковині парламентські вибори 2012 року пройдуть чесно, демократично та прозоро, і жителі області оберуть до вищого законодавчого органу держави достойних депутатів.

Нагадаємо, що за результатами спостереження ГМ \”Опора\” саме голові ОДА закидали порушення щодо поєднання партійної та посадової діяльності. А це суперечить статті 4 Закону України «Політичні партії в Україні», який вказує, що органам державної влади, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам заборонено виокремлювати у своєму ставленні певні політичні партії чи надавати їм привілеї, а також сприяти політичним партіям, якщо інше не передбачено законом, у провадженні їх діяльності. Державні службовці повинні утримуватися від демонстрації власних політичних поглядів та свого ставлення до політичних сил, партій, блоків, не допускати їх впливу на виконання службових обов\’язків. Про це йдеться у Наказі Головного управління державної служби №214 від 04.08.2010 р. «Про затвердження Загальних правил поведінки державного службовця».

Тому, важко віриться в ці слова очільника краю.

Світлина – сайт ОДА.

peredplata