За тиждень проведення акції «Україна проти Януковича» до судового позову проти президента приєдналися понад 42 тисячі українців

За тиждень проведення акції «Україна проти Януковича» до судового позову проти президента приєдналися понад 42 тисячі українцівСтаном на ранок 23 липня 42380 осіб заповнили заяви про приєднання до судового позову проти президента Януковича в рамках всеукраїнської акції «Україна проти Януковича».

Окрім цього, підписами під листівками «Україна проти Януковича» акцію підтримали 80600 людей.

Про розгортання акції «Україна проти Януковича» Об’єднана опозиція «Батьківщина» оголосила 16 липня. Вона звертається до Вищого адміністративного суду України з позовом проти президента Януковича. Позивачем від імені Об’єднаної опозиції є Арсеній Яценюк. Кожен може приєднатися до цього позову в якості третьої особи.

Для збору підписів на вулицях міст у всіх регіонах України встановлено інформаційні намети Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Влада намагається перешкодити збору підписів. Так, 18 липня у Харкові представники міськвиконкому пішли «в рукопашну» на намети «Україна проти Януковича». Директор департаменту зі взаємодії з правоохоронними органами міськради Валентин Топчій власноруч намагався зламати намет, відштовхував учасників акції. Після цього кілька десятків міліціонерів почали затримувати активістів.

Після розгортання акції «Україна проти Януковича» на Донеччині податкова міліція розпочала обшуки на підприємстві, яке належить родині Олександра Ярошенка, голови Донецького штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Наступного дня після старту акції на Буковині невідомі встановили спостереження за головою Чернівецького виборчого штабу Об’єднаної опозиції Максимом Бурбаком. Всі його пересування відбуваються в супроводі автомобілю, із якого невідомі особи проводять несанкціоновану фотозйомку.

Незважаючи на це, збір підписів під судовим позовом проти президента триває у всіх регіонах України.

Кожен може приєднатися до акції і судового позову проти президента Януковича. Відповідні документи можна заповнити в наметах Об’єднаної опозиції. Крім того, можна завантажити заяву про вступ у справу і договір на надання безоплатної правової допомоги, заповнити їх та надіслати за адресою: 04080, м. Київ – 080, вул. Туровська, 13.

Усі, хто підтримує акцію, також можуть залишити свій підпис під листівкою «Україна проти Януковича». Це не є офіційним приєднання до судового позову, але є висловленням громадянської позиції.

peredplata