Бурбак та Мунтян оприлюднили свої доходи

Бурбак та Мунтян оприлюднили свої доходиНаші читачі вже звикли читати на наших сторінках про владні заробітки та статки чиновників і високопосадовців. Однак сьогодні йтиметься не про губернаторів, заступників та начальників, а про лідерів опозиції. Зокрема, поговоримо про статки тих, кого в оприлюднених списках об’єднаної опозиції назвали кандидатами в народні депутати. Це лідер місцевих фронтовиків і ке-рівник виборчого штабу об’єднаної опозиції Максим Бурбак та лідер місцевої ВО «Батьківщина» і керівник виборчої кампанії Іван Мунтян.

Згідно з деклараціями про доходи та майно, які в рамках співпраці з політичними силами були надані руху «Чесно», бютівець Мунтян та фронтовик Бурбак — люди не бідні.

Бурбаки сплачують за кредитами

Голова громадської організації «Перший аграрний кластер» Максим Бурбак в 2011 році жодних доходів не отримав. Усі доходи надійшли від членів сім’ї (розуміємо, дружини) у сумі 398350 гривень від провадження господарської та незалежної професійної діяльності. Пан Бурбак має у власності (оренді чи іншому праві користування) земельну ділянку на Заставнівщині площею 1000 кв. м та дві квартири по вул.Університетській (в одній з яких йому належить 1/3 частина). Сім’я ж має землю у Виженці (2474 кв. м), там же житловий будинок (96, 8 кв. м) і дві квартири в Чернівцях по вул. М.Вовчка і Щепкіна (у одній з яких у власності, оренді чи іншій формі користування їй належить тільки третя частина). Також пан Бурбак вказав у відомостях про рухоме майно, що володіє одним легковим автомобілем ВАЗ 1991 року випуску та вантажівкою 1988 року випуску. Сім’я ж кандидата (ще не зареєстрованого офіційно) має автівку Mitsubishi, 17 вантажних автомобілів та 12 причепів. Скоріш за все, те майно придбане в кредит, бо у відомостях про зобов’язання фінансового характеру у рядку «погашення основної суми позики (кредиту)» Максим Бурбак сплатив 67140 грн., а на погашення відсотків пішло 42367 грн. Дружина ж за 2011 рік сплатила на погашення основної суми позики (кредиту) 186136 грн., відсотків – 53544 грн. Тобто родина Бурбаків за 2011 рік сплатила фінустановам майже 350 тисяч гривень.

Бідний багатодітний Мунтян

Генеральний же директор приватного підприємства «Євро-ойл», батько трьох дітей та головний бютівець Буковини Іван Мунятн за 2011 рік задекларував 25499 грн. І то все заробітна платня. Родина ж пана Мунтяна заробила 19795 грн., з них 14855 грн. – дохід від провадження підприємницької і незалежної профе-сійної діяльності й 4910 грн. інших видів доходів. З нерухомого майна Іван Мунтян задекларував три земельні ділянки в Глибоцькому районі загальною площею близько 31000 кв. м та інше нерухоме майно теж на Глибоччині площею 1313, 35 та 7 кв. м. Ні житлових будинків, ні квартир пан Мунтян не має, якщо вірити декларації. Члени його сім’ї мають дві земельні ділянки у Глибоцькому та Сторожинецькому районах на 960 та 924 кв. м відповідно, квартиру в Чернівцях по вул. Г.Сковороди в 82 квадратних метри та нерухоме майно на Глибоччині площею 260 кв. м. З рухомого майна у пана Івана є дві автівки – Фольксваген 1982 року випуску та ВАЗ 1994 року випуску. У сім’ї ж є Ніссан 2006 року випуску і Тойота Лендкрузер Прадо 2008 року випуску.
Кредитів у Мунтянів, на відміну від Бурбаків, немає. Іван Мунтян, до того ж, ще має майже 100 тисяч внеску в статутному капіталі підприємства (скоріш за все, очолюваного ним).

Отакі от статки у опозиціонерів, які хочуть до влади. Цікаво, чи будуть такими ж відкритими представники провладної сили? Адже чи не першими підписавшись під меморандумом за чесні вибори, тепер представники партії регіонів відмовились враховувати вимоги громадськості до кандидатів у народні депутати та відкрити списки для «громадської люстрації». Але, як нам повідомили в русі «Чесно», вони публічно звертатимуться до усіх оприлюднених політичними силами кандидатів та самовисуванців, аби ті надали свої декларації. Хоча, за законом, вони й так, офіційно зареєструвавшись кандидатами в народні депутати, будуть зобов’язані оприлюднити свої декларації на сайті Центральної виборчої комісії.

Надія ВІРНА

Світлина poltava.pl.ua

peredplata