Машзаводівець Сідляр і космонавт Каденюк йтимуть на вибори?

Машзаводівець Сідляр і космонавт Каденюк йтимуть на вибори?Виборча кампанія стартує вже наступного тижня, і на політичній арені в боротьбі за електорат випливають нові старі імена тих, хто буде боротися за прихильність електорату або ж за відтягування голосів в якості технічних кандидатів. Отож, відомо вже, що по чернівецькому округу хоче йти екс-мер Чернівців, лідер партії чернівчан Микола Федорук. Нещодавно на сайті \”Букінфо\” з\”явилась інформація, що балотуватися по цьому ж округу хоче і директор Машзаводу Віктор Сідляр. Також \”Букінфо\” пише, що по хотинському округу йтиме й космонавт та екс-народний депутат від кучмівської \”ЗаЄдУ\” Леонід Каденюк.

\”Час\” ж вже писав про те, що по чернівецькому округу скоріш за все балотуватиметься і нинішній секретар Черінвецької міської ради Віталій Михайлішин і екс-народний депутат Віктор Король.

Віктор Сідляр буде балотуватися до Верховної ради по Чернівцях?

Як стало відомо БукІнфо із перевірених столичних джерел, Генеральний директор ТОВ \”Чернівецький машзавод\” Віктор Сідляр вирішив обиратися самовисуванцем до Верховної Ради України по мажоритарному округу №201 у Чернівцях. Що спонукало пана Сідляра до такого кроку наразі не відомо, оскільки він постійно заявляв, що перебуває поза політикою і його будь-які вибори та посади не цікавлять взагалі.

Ми спробували зв\’язатися по телефону із В.Сідляром. У короткій телефонній ромові на запитання нашого кореспондента: \”Чи правда, що ви подаєте документи кандидатом у депутати?\”, він відповів так, що лише підлив масла у вогонь не підтвердивши і не спростувавши нашу інформацію: \”Чутки не коментую, це не моє. Коли буде офіційна інформація від Центрвиборчкому, тоді і дізнаєтеся\”.

Як би там не було, в будь-якому разі боротьба у Чернівцях за депутатське крісло розгорнеться не на жарт. Федорук, Король, Михайлішин… і Сідляр?! І це ще не вечір. Отже чекаємо.

Охрім НАВУХОДОНОСОР, БукІнфо (с)

Герой України, перший космонавт країни Леонід Каденюк: «Земляки просять, щоб я йшов самовисуванцем по Хотинському виборчому округу. Так і зроблю»

Останнім часом у чернівецьких електронних ЗМІ з’явилося багато інформації про тих чи інших відомих земляків, які планують обиратися на майбутніх виборах до Верховної ради. Причому, сватають їх інколи без їхнього ж відома до різних політичних сил та виборчих округів. Один із таких людей – Герой України, перший космонавт незалежної України, наш земляк родом із села Клішківці Хотинського району – Леонід Каденюк, над яким справді завис «ореол таємничості».
Чи балотуватиметься наш земляк? У якому окрузі, від якої партії? Кореспондент БукІнфо мав можливість задати ці запитання телефоном безпосередньо Леонідові Костянтиновичу:

– Пане Леоніде! Багато чуток на Буковині щодо вашої кандидатури на виборах. Сватають і до опозиції, і до Партії регіонів. Взагалі, будете балотуватися восени?

– Знаєте, я багато допоміг і допомагаю землякам не лише тому, що був раніше депутатом. Я не можу, та й не звик відмовляти тим, кому в силах щось корисне зробити. Мені досі надходить велика кількість листів від буковинців, і не лише з рідної Хотинщини. Я радий, коли можу їм реально допомогти. Так само відчуваю за це їхню подяку, довіру.

Щодо наступних виборів. Я читаю, що пишуть у буковинській пресі, в Інтернет мережі про майбутні вибори і кандидатів. За себе начитався вже такого, що не знаю гніватися чи сміятися з цих політологічних фантазій – куди і як мене сватають. Що дивно: адже ніхто до мене не телефонував і безпосередньо не цікавився моєю позицією із буковинських журналістів. Скажу вам так: я буду йти на вибори по рідному Хотинському мажоритарному округу №204. Люди у листах просять, щоб не зв’язувався з ніякими партіями, в тому числі з Партією регіонів. Тому так і буде. Перед жодною партією зобов’язань не маю.

– А, наприклад, об’єднана опозиція чи Партія регіонів не просили, щоб ви йшли на вибори від них? Цікаво, що судячи з публікацій, вас хочуть у себе бачити ті і інші.

– Ні, офіційно заявляю. Ніхто не просив, я сам приймаю рішення. Буду йти тільки шляхом самовисування.

– Дякую, пане Леоніде. Бажаємо успіху!

Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ, БукІнфо (с)

Світлина watcher.com.ua

peredplata