В Чернівцях на чесність тестували діючих народних депутатів

В Чернівцях на чесність тестували діючих народних депутатів28 липня на Соборній площі чернівчани протягом години мали змогу протестувати на чесність діючих народних депутатів та вирішити чи гідні такі політики представляти їх інтереси у парламенті.

Мета Всеукраїнської акції, що одночасно проходитиме у всіх містах України – мобілізувати виборців та спонукати їх до усвідомленого голосування.

Волонтери акції у білих халатах та футболках ЧЕСНО пропонували перехожим тест «Чесність твого депутата», сформований на основі 6-ти критеріїв доброчесності.

Активісти руху ЧЕСНО запропонували місцевим мешканцям пройти незвичний тест та відповісти на ключове запитання – «Чи гідний депутат, який проявив себе як корупціонер, правопорушник, прогульник, «тушка» чи «кнопкодав», – представляти інтереси чернівчан у парламенті?».

Результати акції свідчать, що чернівчанам не байдужий якісний склад теперішнього та майбутнього парламенту. Водночас відчувається зневіра громадян у тому, що вибори можуть суттєво покращити склад Верховної Ради.

«Це дуже гарна ініціатива, раніше виборець не мав доступу до детальної інформації про кандидата. Тепер така можливість є, але головне щоб збиралась ці дані неупереджено», – зазначила під час опитування мешканка міста Ірина Юхимівна.

На думку регіонального координатора руху ЧЕСНО у Чернівецькій області Георгія БОДНАРАША, результати акції у Чернівцях підтверджують наявність суспільного запиту на неупереджену інформацію про учасників виборчого процесу, і про готовність виборців враховувати такі критерії під час голосування.

Під час акції спеціальні волонтери в білих халатах роздавали перехожим та всім охочим своєрідну вакцину доброчесності – листівку «Тест твого депутата». Листівка у легкодоступному форматі пропонує громадянам проаналізувати депутатів за 6-ма критеріями доброчесності, а саме чи є їх майбутній обранець «правопорушником», «тушкою», «корупціонером», «брехуном», «копкодавом» чи «прогульник». Результати тесту допоможуть громадянам знайти відповіді на питання «Хто кращий серед гірших?» та «За кого голосувати?», а також нагадати, що кандидат в народні депутати України перш за все повинен не порушувати права людини, не змінювати своєї політичної позиції, особисто голосувати в парламенті, не бути причетним до будь-якої корупційної діяльності та жити відповідно до задекларованих доходів.

Світлина зі сторінки групи \”Чесно Буковина\” в мережі Фейсбук

peredplata