Голова Кіцманської РДА регіонал Олег Унгурян звинуватив фронтовиків в тиску на ЗМІ та на людей

Голова Кіцманської РДА регіонал Олег Унгурян звинуватив фронтовиків в тиску на ЗМІ та на людей27 липня на позачерговій сесії Чернівецької обласної ради депутат від партії регіонів та голова Кіцманської РДА Олег Унгурян звинуватив представників об\’єднаної опозиції (а саме «Фронт Змін») в тиску на головного редактора районної газети, а також в тому, що в районі на підприємствах, що належать представникам з «Фронту Змін», людей змушують підписувати заяви проти Януковича (в рамках акції «Україна проти Януковича»). Фронтовики цю інформацію спростовують.

Зокрема, Олег Унгурян заявив, що «в Кіцманському районі спостерігається ганебна практика тиску на ЗМІ», а саме: представники від опозиції погрожують головному редактору районної газети, аби та надрукували «відверто замовний матеріал». Погрожують редактору звільненням, додав згодом пан голова. Окрім того, за словами Унгуряна, опозиційні керівники звертаються до своїх працівників і змушують тих підписувати заяви проти президента. Олег Унгурян звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися в ситуації.

Лідер ж місцевих фронтовиків Максим Бурбак стверджує, що нічого незаконного у головного редактора депутати не вимагали. Адже депутати районної ради, як її члени, є також співзасновниками районних газет. А тому, згідно чинного законодавства, мають право на рівний доступ до висвітлення своєї діяльності на шпальтах районних газет. Однак, впродовж двох років на прохання представників опозиції розмістити матеріали про діяльність депутатів, вони отримують формальні відписки. Ба навіть, аби розмістити графік прийому депутатом в районі, йому доводиться сплачувати за це. Тому, юридичним відділом партії було розроблено звернення до редакцій газет, в котрому депутати нагадали головним редакторам, хто є засновниками видань, а також про те, що ті повинні надавати площі для безкоштовного висвітлення діяльності усіх депутатів (фракцій).

– Ми їх зобов\’язали в рамках закону повідомити через районні видання про проведений минулого тижня Форум депутатів місцевих рад, на котрому були присутні депутати районних рад, – розповідає Максим Бурбак. – В разі ж відмови будуть вживатися відповідні заходи в рамках чинного законодавства.

Що ж стосується примусу працівників до підписування заяв проти Януковича, то Максим Бурбак назвав це нісенітницею.

– В Кіцмані стоїть наш намет, де люди добровільно та свідомо долучаються до акції \”Україна проти Януковича\” і там ми збираємо близько 20 підписів в день, – зауважує Максим Бурбак. – І масовість – не основне завдання, яке ми ставимо перед собою. Адже участь в акції є відповідальною справою. А тому люди свідомо підписуються під заявою, а також зверненням та дорученням. Що ж стосується безпідставних звинувачень посадовця в примусі нашими партійцями людей, то нехай назве конкретні приклади та покаже ту людину, котру змушували щось підписувати.

Надія ВІРНА

Світлина з веб-сайту органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Кіцманського району Чернівецької області.

peredplata