Включити землячку Матіос до свого списку хотів Арсеній Яценюк – але запрошення так і не надіслав

Включити землячку Матіос до свого списку хотів Арсеній Яценюк - але запрошення так і не надіславПисьменниця Марія Матіос стала другим номером УДАРу на цих виборах. За інформацією \”Української правди\”, включити землячку Матіос до свого списку хотів Арсеній Яценюк – але запрошення так і не надіслав.

На з\’їзді письменниця Марія Матіос балувала публіку метафорами – \”олігархи рубають зелену капусту в офшори, а українцям пропонують звичайну, при чому на сніданок, обід та вечерю\”.

– Я, українська письменниця, цей вибір роблю свідомо, тому що болить, аж розриває! Немає часу на поразки, – покликала вона партію в бій.

– Запросивши до себе Матіос, ми хотіли апелювати до виборців моральним символом нації, – розшифрував першу десятку один з керівників УДАРу. – Наливайченко – це міжнародні зв\’язки, Продан – дрібний бізнес, Пинзеник – фінанси, Агафонова – податки, Розенко – соціальна політика. Палатного я не коментую. Палатний з Кличком дружать з дитинства. \”Він як Михайло Дорошенко біля Віктора Ющенка\” – описують джерела природу їх стосунків.

Загалом Кличка вже не один місяць переслідують чутки про підтримку його проекту \”газовим лобі\”. Сам він відкидає ці припущення та запевняє: \”партія фінансується внесками, а велику частину несу я особисто\”. Приховані зв\’язки між боксером та групою \”РосУкрЕнерго\”, які всі відкидають – активно, але непереконливо. Чим далі до виборів, тим гучніше до Кличка лунатиме питання – звідки гроші?

Але принаймні декілька осіб в прохідній частині списку опосередковано, так чи інакше, але десь мають точки дотику з цією групою.

Перше – це Марія Матіос. Її заслуги перед Україною очевидні та беззаперечні. Але мало хто знає, що брат Матіос працює заступником Анатолія Балюка – начальника головного контрольного управління адміністрації президента. Балюк – стовідсоткова креатура Сергія Льовочкіна.

Наприкінці 2010 року Матіос заявляла про спроби політичного переслідування, але 1 лютого 2011-го Віктор Янукович особисто зустрівся з письменницею. Це можна вважати справжньою вдачею, тому що мало хто потрапляє на аудієнцію до президента.

Ще одне надбання УДАРу, яке не знайшло свого місця в опозиційному проекті – це Оксана Продан, екс-керівниця ради підприємців при уряді Тимошенко. З самого початку Продан хотіла балотуватися в Чернівцях і намагалася узгодити своє висунення на Турівській. Замість цього їй дали округ в сільських районах області – без особливих шансів на перемогу.

Київський штаб \”Батьківщини\” намагався заангажувати Продан піти проти Олеся Довгого на столичному окрузі – також без надії на перемогу. Зрештою, Продан взяв УДАР у свою першу п\’ятірку, що автоматично робить її депутатом.

Четверта у списку «УДАРу» – ще одна чернівчанка, підприємець Оксана Продан, яка стала відомою під час Податкового майдану. Зараз Оксана Продан очолює громадське об’єднання «Фортеця», яке займається захистом підприємців малого і середнього бізнесу. Перед з’їздом Об’єднаної опозиції Оксана Продан була виключена зі списку претендентів у кандидати від опозиції по одному з мажоритарних округів Києва. Причина наразі невідома.

Оксана Продан – дружина Василя Продана – чернівецького підприємця, члена виконкому міськради, людини близької до секретаря міськради Віталія Михайлішина. За даними Інтернет-ЗМІ та коментаторів, Оксана Продан є кумою директора «Укргазвидобування» Юрія Борисова – друга юності секретаря міськради Віталія Михайлішина, людини з найближчого оточення олігарха Дмитра Фірташа. Юрія Борисова вважають одним з тіньових організаторів усунення з посади мера Чернівців Миколи Федорука.

За матеріалами Української правди та zik.ua

peredplata