Держава дотуватиме бізнес сина губернатора Буковини

Держава дотуватиме бізнес сина губернатора БуковиниДержава дотуватиме виробників індичого м\’яса. В Мінагрополітики вже ініціювали виплату дотацій за кожного вирощеного індика наступного року. Вирощування індиків є бізнесом родини голови ОДА Михайла Папієва. Зокрема, цим бізнесом займається син губернатора, депутат облради від Партії регіонів Артем Семенюк (перед місцевими виборами 2010 року близька до Папієва газета “Свобода слова” вмістила інтервю із Артемом Семенюком, де він розповідав про індичий бізнес).

Також відомо, що Артем Семенюк будує завод з переробки індичатини.

Як повідомляє прес-служба ОДА, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, перебуваючи на Буковині, заявив, що держава має забезпечити підтримку розвитку виробництва індичатини, що дозволить збільшити обсяги внутрішнього споживання цього м’яса та вийти на зовнішні ринки.

«Сьогодні необхідно пропагувати культуру споживання індичатини, оскільки вона дуже корисна. У світі динамічно нарощуються темпи виробництва м’яса індика. Україна також має перспективи у цій галузі та планує забезпечити внутрішній ринок цим м’ясом, а також вийти на зовнішні ринки», – зазначив Микола Присяжнюк.

Він повідомив, що у Міністерстві вже обговорюється програма фінансової підтримки цієї галузі, зокрема ініційовано виплату з наступного року дотацій за вирощену голову або кілограм живої ваги птиці.

«Підтримка виробництва м’яса індиків дасть можливість вивести на великий ринок новий сегмент якісного м’яса», – зауважив Микола Присяжнюк. Чернівецька область нині є лідером в Україні з вирощування індиків і стрімко нарощує обсяги виробництва індичатини.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata