На Буковині обиратимуть чотирьох із сорока шести

На Буковині обиратимуть чотирьох із сорока шести13 серпня завершився термін подання документів до Центральної виборчої комісії (ЦВК) для реєстрації кандидатів у депутати в одномандатних округах на вибори до парламенту 2012 року. І відтепер на сайті ЦВК кожен бажаючий має можливість не тільки побачити прізвища усіх зареєстрованих кандидатів по мажоритарних округах Чернівецької області, а й почитати їхні програми та ознайомитись з деклараціями про доходи і майно за 2011 рік.

Отже, згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК станом на 16 серпня, на Буковині змагатиметься за прихильність виборців 46 кандидати у народні депутати. Найбільший же конкурс буде в Чернівецькому (№201) та Хотинському (№204) округах. Там виборцям доведеться обирати одного з 13-ти.
Ми ж хочемо познайомити наших читачів з кандидатам у народні депутати по кожному округу, а також розповісти про доходи декотрих з них. Варто зазначити, відомості з декларацій окремих кандидатів просто вражають. Прізвища кандидатів по кожному округу розміщені в такому порядку, як і на сайті ЦВК.

Екс-мер йтиме проти секретаря

Почнемо з Чернівецького округу №201 (центр – місто Чернівці, межі — Першотравневий, Шевченківський райони, частина Садгірського району міста Чернівців). На цьому окрузі кандидатами в депутати зареєструвалося 13 осіб.

А саме:

Георгій Васильович Кузнєцов.
Народився 25 березня 1952 року в місті Чернівцях, освіта вища, тимчасово не працює, член Політичної партії \”Нова Політика\”, проживає в селі Чагор Глибоцького району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія \”Нова політика\”.
Віталій Васильович Ткачук. Народився 5 листопада 1980 року в місті Чернівцях, освіта вища, комерційний директор, ТОВ \”Буковина-Трейдінг\”, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія \”Україна майбутнього\”. Нагадаємо, наразі він депутат обласної ради та виконавець пісень в стилі шансону.

Андрій Георгійович Шевчук. Народився 15 липня 1973 року в місті Чернівці, освіта середня спеціальна, приватний підприємець, безпартійний, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія Наталії Королевської – \”Україна – Вперед!\”.
Галина Григорівна Марараш. Народилася 22 березня 1962 року в селі Велика Кам’янка Коломийського району Івано-Франківської області, освіта вища, директор ПП \”НЬЮ ТОН\”, член Політичної партії \”УДАР\”, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «УДАР» Віталія Кличка».

Володимир Євгенович Кедь. Народився 10 липня 1973 року в місті Чернівці, освіта вища, юрист ТОВ \”Універсам \”Жовтневий\”, безпартійний, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, самовисування. До речі, згідно з даними декларації про доходи за 2011 рік, у юриста та депутата міської ради сукупний дохід склав більше півмільйона гривень. Також він має 1 300 000 гривень внесків до статутного капіталу підприємств.

Юлія Іванівна Струк. Народилася 5 грудня 1985 року в смт Омсукчан Магаданської області, Росія, освіта вища, заступник директора ТОВ \”Дукат\”, безпартійнa, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, самовисування.

Віктор Михайлович Довганич. Народився 18 серпня 1962 року в місті Чернівці, освіта вища, директор Чернівецької обласної благодійної організації \”За Справедливість\”, безпартійний, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, самовисування.

Олександр Михайлович Казимирчук. Народився 19 листопада 1958 року в селі Слобідка Глибоцького району Чернівецької області, освіта вища, лікар, член Української Народної Партії, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Українська Народна Партія.

Віталій Михайлович Михайлішин. Народився 28 червня 1973 року в місті Чернівці, освіта вища, секретар Чернівецької міської ради, член Партії регіонів, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія регіонів. Його декларацію ми подавали в попередніх числах часу.

Іван Порфирович Бордіян. Народився 23 жовтня 1955 року в селі Ярівка Хотинського району Чернівецької області, освіта вища, начальник зміни охорони на заводі \”Сільмаш\”, член Комуністичної партії України, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України.

Геннадій Робертович Нейландт. Народився 5 березня 1970 року в місті Чернівці, освіта середня спеціальна, приватний підприємець, член Політичної партії \”Мерітократична партія України\”, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія \”Мерітократична партія України\”.

Віктор Теодосович Бачинський. Народився 15 червня 1952 року в селі Комарно Городоцького району Львівської області, освіта вища, начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи, член Народної Партії, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – Народна Партія.

Микола Трохимович Федорук. Народився 20 березня 1954 року в селі Пісочне Ковельського району Волинської області, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об\’єднання \”Батьківщина\”.
Оскільки Микола Федорук довгих майже два десятиліття очолював місто Чернівці, хотілось би знати, за які кошти і як йому жилося після того, як його «пішли» з міської ради.

І, згідно з декларацією, розміщеною на сайті ЦВК, жив екс-мер досить непогано.

Тимчасово непрацюючий Федорук у 2011 році задекларував 203 939 грн. сукупного доходу. З них усе – зарплатня. Розміри ж доходів його дружини (теж зарплатня) за минулий рік становили 53 тисячі гривень. Ні земельних ділянок, ні житлових будинків, ні автівок екс-мер не задекларував. Тільки квартиру площею 42,2 кв. м. У власності дружини чи у іншій формі користування є земельна ділянка площею 3798 кв. м, житловий будинок площею 165, 8 кв.м і квартира в 108,2 кв. м. На жаль, місце розташування нерухомості у декларації не вказане. Також дружина має у власності автівку ТOYOTA RAV4 2006 року випуску.

Нагадаємо, що по 201 округу висувався і екс-депутат Віктор Король. Та в п’ятницю він вирішив зняти свою кандидатуру.

Освітянин проти податківця

У Сторожинецькому окрузі № 202 (центр – місто Сторожинець, межі – Вижницький, Кіцманський, Путильський райони, частина Сторожинецького району) змагатимуться одинадцять кандидатів.

А саме:

Леонід Володимирович Швигар. Народився 16 вересня 1957 року в селі Добровляни Заліщицького району Тернопільської області, освіта вища, викладач Буковинського державного медичного університету, член Комуністичної партії України, проживає в селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України.

Олександр Георгійович Фищук. Народився 12 сiчня 1958 року в селі Борівці Кіцманського району Чернівецької області, освіта вища, заступник голови Чернівецького обласного осередку Громадської організації \”ФРОНТ ЗМІН\”, безпартійний, проживає в місті Чернівці, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання \”Батьківщина\”.

Отже, кандидат від опозиції Олександр Фищук, депутат Чернівецької обласної ради та екс-керівник податкової краю, за 2011 рік задекларував сукупного доходу 115 859 грн. З них усе – зарплатня. Члени сім’ї – дружина та син — за рік заробили 278 351 грн. З них зарплатня склала 133 864 грн., дивіденди та відсотки – 24 446 грн., матеріальна допомога – 6078 грн., спадщина – 92 757 грн., інші види доходів – 21 196 грн.

Пан Олександр також має у власності дві земельні ділянки площею 1927 та 1552 кв. м, житловий будинок у 362,6 кв. м, гараж – 42 кв. м. Родина ж екс-керівника обласної податкової служби має три земельні ділянки площею 1200 кв. м, 1600 кв. м, 2500 кв. м, житлові будинки у 172, 8 кв. м та 62, 9 кв. м., квартири – 92,5 та 19 кв. м, а також гараж площею 28 кв. м. Також кандидат у депутати задекларував три автівки і одну вантажівку. Родина ж кандидата володіє автівкою NISSAN NOTE 2007 року випуску.

На рахунках у банках та інших фінансових установах має 16 000 грн., родина — 149 544 грн. На утримання майна в 2011 році родина Фищука витратила 14 736 гривень.

Клавдія Дмитрівна Назаренко. Народилася 25 березня 1960 року в селі Лукавці Вижницького району Чернівецької області, освіта вища, пенсіонерка, член Політичної партії \”УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка\”, проживає в селі Лукавці Вижницького району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «УДАР».

Михайло Йозефович Бауер. Народився 8 листопада 1952 року в селі Тарашани Глибоцького району Чернівецької області, освіта вища, начальник Головного управління освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, член Партії регіонів, проживає в селі Коровія Глибоцького району Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія регіонів)

Кандидат від партії регіонів та начальник головного управління освіти ОДА, екс-народний депутат Михайло Бауер в 2011 році мав більше за свого візаві від опозиції. Минулоріч він отримав сукупного доходу понад 280 тисяч гривень. З них зарплатня склала 53 301 грн., дохід від викладацької, наукової та творчої діяльності — 21 675 грн., матеріальна допомога – 2482, дарунки, призи та виграші – 2500, страхові та пенсійні виплати склали 196 116 грн., інші види доходів — 4 100 грн. Члени ж сім’ї (дружина та син) сукупного доходу в 2011 році мали 48 400 грн. (з них 45 600 страхових та пенсійних внесків). У головного освітянина краю є земельна ділянка площею 400 кв. м, квартира в 141 кв. м., гараж у 14,5 кв. м. Члени ж сім’ї володіють земельною ділянкою в 3300 кв. м, житловим будинком в 712,3 кв. м., гаражем в 25,2 кв. м. У власності Бауер також має Мерседеса 2000 року випуску, члени сім’ї – Сузукі 2004 року випуску.

Михайло Миколайович Серецький. Народився 7 лютого 1965 року в селі Жадова Сторожинецького району Чернівецької області, освіта вища, голова Чернівецької обласної ради профспілки працівників агропромислового комплексу, член Народної Партії, проживає в місті Сторожинець Чернівецької області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Народна Партія.

Єлизавета Михайлівна Пушко-Цибуляк
. Народилася 2 жовтня 1965 року в селі Кам’янка Глибоцького району Чернівецької області, освіта вища, начальник, інспекція с питань захисту прав споживачів у м. Севастополі, член Партії \”За Права Людини\”, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія \”За Права Людини\”. Нагадаємо, що вона займала посаду заступника голови ОДА за Куліша.

Олександр Михайлович Лисюк. Народився 9 серпня 1958 року в селі Черешенька Вижницького району Чернівецької області, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Вижниця Чернівецької області, судимість відсутня, самовисування.

Василь Олексійович Любимський. Народився 6 лютого 1953 року в селі Орілька Лозівського району Харківської області, освіта вища, приватний підприємець, безпартійний, проживає в селі Чудей Сторожинецького району Чернівецької області, судимість відсутня, самовисування.

Іван Петрович Рибак. Народився 11 березня 1978 року в селі Ворохта Надвірнянського району Івано-Франківської області, освіта вища, консультант з питань екологічної безпеки приватного підприємства \”ЗахідЕкоГруп\”, безпартійний, проживає в селі Микитинці Косівського району Івано-Франківської області, судимість відсутня, самовисування.

Володимир Семенович Токарюк. Народився 13 сiчня 1953 року в місті Сторожинець Чернівецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта середня спеціальна, приватний підприємець, член Політичної партії «УДАР» Віталія Кличка\”, проживає в місті Сторожинець Чернівецької області, судимість відсутня, самовисування.

Георгій Манолійович Манчуленко. Народився 20 березня 1963 року в селі Митків Заставнівського району Чернівецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія Українська платформа \”СОБОР\”.

А у наступних числах «Часу» ми розповімо про кандидатів по 203 та 204 виборчих округах, де балотуватимуться мільйонер, родич губернатора Михайла Папієва Артем Семенюк та голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Геннадій Федоряк.

Надія ВІРНА

peredplata