У виборчому бюлетені Батьківщина і ПР стоятимуть поруч

У виборчому бюлетені Батьківщина і ПР стоятимуть поручЖереб визначив порядок партій у виборчому бюлетені.

Список партій у виборчому бюлетені на виборах-2012 очолять Українська платформа \”Собор\” (№1), Соціалістична партія України (№2) та Комуністична партія України (№3).

Як передає кореспондент УНІАН, саме такий порядок розміщення партій у виборчому бюлетені визначився сьогодні під час жеребкування серед 22 політичних сил, партійні списки яких зареєстровані Центральною виборчою комісією для участі у парламентських виборах.

Четверте місце у бюлетені вибороло політичне об’єднання \”Рідна Вітчизна\”, п’яте – партія \”Руський блок\”, шосте – партія Наталії Королевської \”Україна – Вперед!\”.

Далі у виборчому бюлетені йдуть: №7 – ВО \”Громада\”, №8 – Українська національна асамблея, №9 – Ліберальна партія України, № 10 – партія \”Нова політика\”.

За номером 11 у виборчому спису йде ВО \”Свобода\”, №12 – партія \”Зелена планета\”, №13 – Партія пенсіонерів України, №14 – партія \”Наша Україна\”, №15 – політична партія \”Зелені\”, №16 – Партія зелених України, №17 – партія «УДАР Віталія Кличка», №18 – партія \”Україна майбутнього\”, №19 – ВО \”Батьківщина\”, № 20 – Партія регіонів, № 21 – партія \”Народно-трудовий союз\” та №22 – Радикальна партія Олега Ляшка.

Як повідомляв УНІАН, в цьому році парламентські вибори проводяться за пропорційно-мажоритарною системою, яка передбачає, що 225 народних депутатів обираються до Верховної ради України за партійними списками та 225 – у одномандатних виборчих округах. Враховуючи це, виборці на виборчих дільницях 28 жовтня отримають по два виборчі бюлетені. В одному з них буде перелік політичних партій, які беруть участь у виборах, а в другому – перелік кандидатів у депутати, які балотуються у конкретному одномандатному окрузі.

Джерело

peredplata