Федорука повісили і зняли

Федорука повісили і зняли  Партія регіонів і її члени у Чернівецькій області геть пустилися берега. Зі страху, який несе їм 29 жовтня (день цілковитої поразки ПР на виборах 2012 року), вони роблять такі дурниці, котрі навіть соромно людям вповісти. Зокрема, у Першотравневій районній раді міста Чернівці. Там висіли, висять і будуть висіти всі голови, які колись і тепер керують радою.

До висунення кандидатом у депутати серед всіх інших висів і Микола Трохимович Федорук. У його біографії є така відмітка, що він був головою Першотравневої районної ради з 1987 по 1994 роки. Сім років чоловік керував органом самоврядування. Тому належне йому місце було відведено.
Та почалися вибори. Миколу Федорука записали до опозиції. А опозиція проти влади. А влада ненавидить опозицію. Бо боїться, що та відбере у неї владу. І тоді влада перетвориться в опозицію. Отож тишком-нишком хтось таки зняв Миколу Федорука. Аби той не висів у раді. Замість голови 1987-1994 року повісили хрест. Вірніше, якусь іконку, чи-то малюнок із зображенням хреста. Напевне, думали, що все це символічно.
Хоча подібні символи, швидше за все, чекають партію ре-гіонів і її членів. Зокрема, й голову Першотравневої районної ради Віктора Мельничука, котрий зробив або робить вигляд, що він нічого не розуміє і не знає, чому повішеного раніше Федорука зняли.
А портрет нинішнього очільника районної ради пана Мельничука серед інших красується.
Петро Кобевко

peredplata