Опозиція на Буковині попереджає про спроби окружної виборчої комісії обійти закон

Опозиція на Буковині попереджає про спроби окружної виборчої комісії обійти законЩе до початку роботи Окружної виборчої комісії по виборчому округу №201 виникли проблеми з її діяльністю. Більшість членів ОВК, зокрема й по округу 201, є представниками політичних партій, про існування яких в Чернівецькій області невідомо навіть незаангажованим експертам. Це: політичне об’єднання «Єдина родина», «Руська єдність», «Русь єдина», «Братство», «Союз анархістів України», Ліберальна партія України, Християнсько-демократична партія України, Українська партія «Зелена планета». Зокрема, в ОВК по округу 201 це представники політичних партій «Молодь до влади», «Руський блок», «Народно-трудовий союз України». Таке враження, що Буковина непомітно стає частиною «русского міра». Більше того, ці політичні партії навіть не мають осередків у Чернівецькій області, а їх представники тут не мешкають.

Через відсутність у Чернівецькій області власних мажоритарних кандидатів та обласних осередків НТСУ, голова ОВК пан Андрій Румянцев, представник НТСУ, перебуває за межами області, а очевидно – і України, а тому неспроможний скликати перше засідання ОВК по округу 201, як велить закон. За межами краю перебуває і секретар ОВК-201 Денис Тишко (представляє «Руський блок»). Засідання комісії намагався скликати заступник голови ОВК пан Рачинський («Молодь до влади») – всупереч вимогам ст.. 33 ч. 4 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Чи робив він це зі своєї волі, чи за чиєюсь підказкою – залишається тільки здогадуватися.

Проблема в роботі окружних комісій, на переконання Об’єднаної опозиції, створена владою через Центрвиборчком. Очевидно, що тут задіяна чисто технологічна процедура формування окружних комісій за рахунок технічних партій з тим, щоб реально впливати на роботу виборчої комісії.

Останній день, коли комісія, згідно з законом, може розпочати свою роботу, – завтра, 29 серпня. Саме на завтра і перенесене перше її засідання, та ще й на 18.30 – начебто через відсутність кворуму, запевняє заступник голови ОВК. Хоча скликаючи засідання на сьогодні, переконував, що кворум є.

Уповноважені особи Об’єднаної опозиції в ОВК з повною відповідальністю заявляють про неприпустимість задіяння владою технологій у роботі окружних виборчих комісій з метою впливати на їхню роботу і не дозволять порушувати закон окружними виборчими комісіями.

Окружні виборчі комісії будуть працювати тільки в межах закону. Фальсифікації на цьому етапі виборчого процесу не пройдуть!

Про це йдеться в повідомленні прес-центр регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина».

Світлина poltava.pl.ua

peredplata