На Буковині під час виборчої кампанії найбільше зловживають адмінресурсом

На Буковині під час виборчої кампанії найбільше зловживають адмінресурсомЧернівецьке представництво ГМ \”ОПОРА\” презентувало проміжні результати спостереження за виборами на Буковині. Так, найбільш поширеним порушенням виявилось використання адміністративного ресурсу, зокрема, коли кандидати чи партії від влади використовують ресурси (приміщення тощо) для агітації. Також учасників виборчого процесу помітили у непрямому підкупі виборців та порушенні порядку ведення агітації. На щастя, на Буковині використання силового ресурсу не зафіксовано і правоохоронні органи наразі займають нейтральну позицію і не стають ні на яку сторону. Наразі правоохоронні органи здійснюють перевірки за заявами від опорівців щодо порушення виборчого законодавства, перенаправленими їм ЦВК.

Окрім того опорівці здійснюють спостереження за діяльністю окружних виборчих комісій. Так, після того, як на засідання ОВК не з\”являлись представники 6 політичних сил, Центральна виборча комісія провела заміну їх на інших представників цих же політичних сил. І, виявляється, з 24-ох членів ОВК, які були замінені, 12 членів мають дотичну до партії регіонів або до Віктора Януковича політичну історію.

Представники Чернівецького представництва ГМ \”ОПОРА\” також закликали буковинців повідомляти їх про порушення (адже саме завдяки небайдужим чернівчанам, опорівці отримали відео з конференції освітян, де кандидат Михайлішин здійснював агітацію за себе). Повідомляти про порушення можна Назару Тимощуку, координатору виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області за тел.: 063 628 67 71.

peredplata