Федорука й далі \”мочать\” чорним піаром

Федорука й далі "мочать" чорним піаромВ ніч з 08 на 09 вересня 2012 року в одному із мікрорайонів міста Чернівці (проспект Незалежності) невідомі розкидали в під\’їздах багатоповерхівок агітаційні листівки, оформлені в стилі «чорного піару». На них поставлено ряд провокаційних питань, нібито, від кандидата по 201 виборчому округу Віктора Довганича до іншого кандидата в цьому окрузі – Миколи Федорука. Контрагітаційні матеріали не містять жодних вихідних даних про замовника, тираж тощо.

Федорука й далі "мочать" чорним піаром
Федорука й далі "мочать" чорним піаром

Текст листівок (додаються) оформлений у вигляді «Відкритого звернення до Миколи Федорука» і містить ряд питань, які за своїм змістом мали б наштовхнути на думку про псевдоопозиційність кандидата, який висувається від Об’єднаної опозиції. Наприклад, автори листівки запитують: «Чому у ході Помаранчевої революції Ви не зробили жодної публічної заяви на підтримку опозиції?». Також на листівках міститься надпис: «ОБЕРЕЖНО – БРЕХНЯ!».

ОПОРА звернулася за коментарем з даного приводу до кандидата в народні депутати України в 201 виборчому окрузі Віктора Довганича (самовисуванець), який повідомив наступне:

«Не маю жодного відношення до цих листівок і навіть їх ще не бачив. Окрім того, що вони проти Миколи Федорука, ця листівка направлена і проти мене. Вбачаю, що в майбутньому на основі неї будуть робити спроби зняти мене з реєстрації».

Кандидат від Об’єднаної опозиції Микола Федорук прокоментував ОПОРІ факт розповсюдження листівок наступним чином: «До мене бруд не пристає. Ним мастяться ті, хто його робить».

У ст. 74, ч. 22 Закону «Про Вибори народних депутаів України» зазначається наступне: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького представництва ГМ \”ОПОРА\”.

peredplata