Мер Сторожинця подав у відставку. Від регіоналів життя людям нема

Мер Сторожинця подав у відставку. Від регіоналів життя людям немаЗвернення мера м.Сторожинець Миколи Карлійчука на загальних зборах громади міста 10.09.2012

Проживши все своє свідоме життя в Сторожинці , знаю і Темну, і Світлу сторону цього міста . Тому сьогодні і зробив для себе важкий, але необхідний вибір. Дивлячись кожному з Вас в очі, я можу бути чесним та відвертим . На відміну від політиків , я Реальними справами, а не пустими словами працював на благо Сторожинця.
Тепер прийшов той час, коли я хочу зробити цю заяву, для Вас, для кожного Сторожинчанина, кожної людини, для якої я вірою і правдою служив всі ці роки . Хочу, щоб Ви почули мої слова та донесли їх до своїх родичів та близьких – всіх тих , кого немає у цьому залі !
Коли Ви мене обирали перший раз – я говорив про те , що Ми разом маємо побудувати справжнє Європейське місто. Маючи Вашу підтримку тоді – я змінив правила гри в місті, зупинив дерибан земель, придушив містечкову корупцію на рівні міської ради .
Це було не легко. Кожного дня і кожної години на посаді міського голови , я робив свою справу – жорстко говорив з підприємцями, заставляв їх допомагати місту . Щоденно воював з чиновниками, які в своєму житті нічого господарського не зробили.
Боровся проти політиканства в місті. Все це робилося заради великої мрії – зробити Сторожинець справжнім Європейським містом .
Це була моя боротьба . І сьогодні Я програв цю боротьбу.
Сьогодні я, Микола Карлійчук, залишаю Ратушу. Я не буду маріонеткою ні в руках районної влади, ні в руках опозиції. Кожен Сторожинчанин мусить знати, що 18 із 30 депутатів Міської ради, яку Ви вибрали, стали на шлях політиканства і тепер всі претензії стосовно міського господарства варто представляти саме їм!
Я прекрасно розумію, що лише справа часу, щоб Опозиція і районна Влада домовились і прийняли рішення про моє відсторонення з посади мера міста. Я довго мовчав, але сьогодні скажу. МИ ВСІ, сторожинчани, є заручниками політичної війни. Я, як мер, скільки міг цьому протистояв, але ні зі сторони районної влади, ні зі сторони опозиції не знайшов підтримки . Їх не турбують проблеми Сторожинця та Сторожинчан , вони зайняті політичними розбірками .
Мери господарники, які щодня вирішують конкретні людські проблеми, їм не потрібні. І владі, і опозиції – потрібен прислужник , який буде займатися політичною агітацією. І на якого потім можна буде скинути всі свої невдачі та поразки! Але знайте всі – Карлійчук партійною маріонеткою не буде!
Районна Влада – щоденно вставляє мені палки в колеса, не виконує своїх обіцянок, не служить людям. Тепер вони хочуть зробити мене крайнім у своїх політичних іграх. Демократія на їх стороні – більшість міської ради становить опозиція, яка в угоду своїм передвиборчим інтересам, може в любий момент відставити мене з посади мера, при цьому посилаючись не на роботу, яку я щоденно роблю, а на будь-яку дрібничку, яку може придумати їх недолуге керівництво.
Я не хочу, щоб це відбулося так, як в Чернівцях з Федоруком! Я не хочу цієї ганьби у Сторожинці ! Тому іду з посади міського голови за власним бажанням!
Політикани перемогли господарників. Кожного дня на посаді міського голови я стримував їх, як міг. Я залишився один на один проти районної влади, яка не хоче давати фінансування та виконувати свої обіцянки, і в цей же момент, проти мене виступала опозиція, яка перед виборами хоче розхитати ситуацію в місті та назначити «свою людину» в Сторожинці , яка буде не працювати, а робити все, щоб Сторожинець став ареною політичного цирку та дерибану.
У такій ситуації – я для себе бачу лише один вихід. Добровільно піти у відставку. Я не тримаюсь за крісло, я прийшов робити роботу! І якщо сьогодні я робити нічого не можу, не можу виконувати свої обіцянки, не можу творити європейське місто, то я, як людина з принципами , яка тримає своє слово – мушу піти у відставку.
Нехай тепер Районна Влада і Опозиція беруть на себе відповідальність за кожного з Вас! Від сьогоднішнього дня, Сторожинець став ареною для політичних тріпачів та нахабних чиновників! Зрадники і корупціонери, пристосуванці і продажні чиновники перемогли мене, але Вони ніколи не переможуть Сторожинецьку громаду ! Просто тепер – я не зможу захищати Ваші інтереси так, як робив це до того …
Проте Темні сили завжди зустрічались обличчям до обличчя з тими хто не був, не міг бути продажним! Найвеличніший скарб Сторожинця – його чесні і непідкупні городяни. Люди з нескореною волею, мораллю, з внутрішнім стержнем, патріоти свого міста . Саме Ви тепер будете протистояти цьому політичному цирку.
У цей момент, мені дуже шкода Вас . Шкода жителів Мого міста, простих людей,які непокладаючи рук працюють, а не балакають язиком . Саме ці люди зробили своїми руками Сторожинець таким, як він є сьогодні. Я був є і буду з такими людьми, незалежно від посади, яку я займатиму.
Тепер кожному сторожинчанину особисто доведеться мати справу з Ворогами міста – непрофесіоналами, політичними брехунами, які уже майже дорвалися до влади і починають нищити те, що нам дорого. Нищити те , що будували наші предки, те за що воювали наші діди, те , що я завжди цінував і намагався приумножувати !
Все, що я робив, всі рішення, які я приймав, потрохи , але невпинно наближали нас до нашої мрії – «Європейського міста, яким завжди був Сторожинець» .
Саме мої щоденні рішення, моя робота, а не політична тріскотня, впливали на життя кожного мешканця цього міста. Кожного з 14 508 Сторожинчан .Саме це має для мене значення!
Ви дали мені владу в руки. Я працював і робив все що міг! Від сьогодні , я не буду міським головою , оскільки слово і думка людей нічого не значить у цьому місті – тут правлять не господарники, а політикани .
Я хочу, щоб Ви знали – Карлійчук на колінах не перед ким не стояв і стояти не буде!
Сьогодні я йду з посади, роблю це чесно, і відкрито – бо чесність і відкритість, це те, чого так не вистачає нашому місту!!!
Я звертаюсь до кожного з Вас – нас чекають непрості часи. Скажу чесно – нам буде дуже тяжко. Але я хочу щоб Ви пам’ятали : після Найтемнішої ночі – завжди приходить світанок!

І нехай всім нам допомагає Господь!

peredplata