Дві третини українців готові віддати свій голос корупціонеру

Дві третини українців готові віддати свій голос корупціонеруЧесність кандидата та його непричетність до корупції вплинуть на вибір лише 31% виборців.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Згідно з проведеними дослідженнями, 41% населення вважає, що обраний у мажоритарному окрузі депутат перш за все повинен вирішувати питання свого округу.

33% опитаних вважають, що мажоритарні депутати повинні допомагати виборцям свого округу, 22% – що депутати-мажоритарники повинні займатися в першу чергу законодавчою діяльністю. При цьому в питанні пріоритетів діяльності солідарність висловили прихильники всіх політичних сил.

Головними мотивами при обранні депутатів у мажоритарному окрузі, на думку учасників опитування, є пропозиції кандидатів про вирішення проблем в їхньому місті / селі (47% опитаних), можливості в майбутньому вирішувати проблеми їхнього округу (36%).

При цьому чесність кандидата і його непричетність до корупції цікавлять лише 31%.

Варто відзначити, що мотивація голосування відрізняється залежно від політсили. Приміром, виборців ВО «Свобода» цікавлять перш за все пропозиції кандидата щодо реформ в Україні (42%). Більш за все цікавляться чесністю і некорупційністю кандидата виборці КПУ (46%), найменше – Партії регіонів (27%).

Дослідження проведено Фондом «Демінціатіви» спільно з Центром ім. О. Разумкова з 10 по 15 серпня 2012 року, опитано 2009 респондентів у всіх регіонах України віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Відзначимо також, за підсумком цього дослідження, більша частина виборців в Україні не знає, як працює мажоритарна виборча система.

Джерело та світлинаComments.UA

peredplata