ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ВІКТОРА ДОВГАНИЧА ДО МИКОЛИ ФЕДОРУКА

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ВІКТОРА ДОВГАНИЧА ДО МИКОЛИ ФЕДОРУКАПередвиборна агітація. Шок і обурення викликала у простих громадян поведінка Миколи Федорука під час мітингу Об’єднаної опозиції, що відбувся в Чернівцях 24 серпня. Ті, хто прийшов почути позицію та програму нинішнього кандидата у народні депутати, почули натомість тільки привітання від його бізнес-партнера Яценюка та традиційну критику міської влади. Обмежившись двохвилинною промовою, Федорук спішно залишив захід. І ті, хто намагався з ним поспілкуватися, побачили лише його спину.

Я вже неодноразово висловлював своє обурення тим, що кандидатом від Об’єднаної опозиції у Чернівцях висунуто людину, котра до опозиції ніколи не мала жодного стосунку.

Сьогоднішня поведінка Миколи Федорука (а він веде себе як людина, якій всі чернівчани багато чого винні) зайвий раз підтверджує мої підозри з приводу його намірів щодо проходження до Верховної Ради.

Позаяк Микола Федорук не вважає за потрібне спілкуватися ні з тими, хто реально очолює опозицію багато років, ні з чернівчанами, я змушений звернутися до нього з відкритим листом.

Отже, оскільки Ви, Миколо Трохимовичу, раптом стали опозиціонером, будь ласка, дайте відповіді мені та тим, хто збирається голосувати за кандидата від опозиції, на такі питання:

• У 2004-му році під час Помаранчевої революції Ви, Миколо Трохимовичу, не приховували своєї лояльності до тодішнього прем’єр-міністра Віктора Януковича, і лише коли на вулиці вийшли десятки тисяч чернівчан, визнали Президентом Віктора Ющенка. Чому в ході Помаранчевої революції Ви не зробили жодної публічної заяви на підтримку опозиції?

• Чому Ви забороняли «Свободі» пікетувати приїзд Януковича, коли той став Президентом у 2010 році? Кого Ви підтримували тоді – опозицію чи Партію регіонів?

• Для чого Ви, Миколо Трохимовичу, колишній співробітник КДБ, а нині полковник СБУ у відставці, хочете потрапити до Верховної Ради? Ви йдете туди тому, що маєте чітку політичну позицію і вірите в гасла Об’єднаної опозиції, або через те, що Вас образили на посаді мера?

• Під час суду над лідерами опозиції Юлією Тимошенко, Юрієм Луценком та після їх ув’язнення Ви, Миколо Трохимовичу, не зробили жодної заяви на їх підтримку. Чому Ви не підтримуєте тих політиків, партію яких Ви обирали, щоб потрапити до Верховної Ради? Чому Ви не кажете, що треба змінити злочинну владу у країні? Чому Ви не підтримуєте заяв Об’єднаної опозиції?

Я, Віктор Довганич, запрошую Вас, Миколо Федорук, зустрітися зі мною в прямому ефірі одного з чернівецьких телеканалів.

І наостанок. Якщо Вам для чогось потрібен депутатський мандат, то йдіть на вибори як самовисуванець. А місце кандидата від опозиції, якщо Ви чесна людина, залиште для того, хто у наступному складі Верховної Ради має намір реально боротися проти злочинної влади за свободу політв’язнів та повернення країни на шлях демократії та права.

Віктор Довганич, кандидат у народні депутати Верховної Ради України за 201-м округом

(фото кандидата)

peredplata