У Чернівцях купують голоси виборців за 200 гривень, – опозиція

У Чернівцях купують голоси виборців за 200 гривень, - опозиціяУ Чернівцях виборцям пропонують 200 гривень за голос на виборах за кандидата в нардепи від округу №201 Віталія Михайлішина. Люди ходять будинками, безкоштовно роздають жителям комунальну газету «Чернівці», а взамін просять надати контактну інформацію – паспортні дані, адресу і номер мобільного телефону. Окрім цього городянам обіцяють гроші, щоправда, після виборів.

Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив кандидат у народні депутати за списками «Батьківщини» Максим Бурбак.

– До нас надійшли дві заяви від чернівчан про те, що до їхніх квартир приходила жінка, яка збирала відомості про мешканців, – каже М. Бурбак. – Вона представилась працівницею міської ради, і на прохання людей надала інформацію про себе – прізвище, ім’я та по батькові. Жінка просила мешканців надати інформацію про себе. Пообіцяла, що у випадку, якщо вони голосуватимуть на виборах за Михайлішина, люди отримають 200 гривень.

– Ми приїхали додому до цих людей і відразу оформили акт про порушення під час виборчої агітації, – продовжує опозиціонер. – А вчора, 18 вересня, нашу заяву на основі цих фактів, зареєстрували в управлінні МВС в області. Тепер чекаємо реакції правоохоронців.

– Люди в Чернівцях знають, що по місту ходять і пропонують гроші за голоси. Але біда в тому, що більшість чернівчан бояться про це говорити. Люди добрі! Вони ж потім прийдуть і заберуть у вас ще більше! – додав Максим Бурбак.

Джерело

peredplata