На сьогодні прогнозують кінець світу

На сьогодні прогнозують кінець світуВчені NASA стверджують, що 21 вересня 2012 року настане кінець світу. Причому кінець світу настане в прямому сенсі цього слова – пропаде електроенергія від аномальної погоди.

21 вересня 2012 року, вважають автори дослідження, на Сонці відбудеться серія спалахів. Сонце викине в космос величезну кількість газів, які розпечуть атмосферу в космосі. На Землі, внаслідок цього, почнуться дуже сильні геомагнітні потрясіння і бурі. Про це йдеться в роботі під назвою \”Загрози космічної погоди: соціальні та економічні наслідки\”, пише Сегодня.

У цей день центр космічних досліджень в місті Х\’юстон очікує отримати сигнал тривоги, який надійде зі спеціального супутника, що спостерігає за Сонцем. Цей сигнал повідомить людству про те, що небезпека близька, але, на думку авторів, всі зусилля у боротьбі будуть марними. Адже для того, щоб геомагнітна буря почалася, знадобиться всього кілька хвилин.

Спочатку люди зможуть бачити явище, яке буде нагадувати полярне сяйво, однак у багато разів яскравіше. Після цього вийдуть з ладу трансформатори і всі енергосистеми. Без електрики залишаються сотні мільйонів жителів планети. У результаті \”атаки\” Сонця ніхто з жителів Землі не загине, але її наслідки, тим не менш, будуть катастрофічними, і протягом наступних місяців рахунок жертв піде на мільйони.

У результаті колапсу перестануть функціонувати водо -, нафто – і газопроводи; зупиняться системи життєзабезпечення в лікарнях; вийдуть з ладу системи зберігання продуктів; економіки більш-менш розвинених країн розіб\’є параліч.

При цьому швидке відновлення енергосистем неможливе: згорілі трансформатори необхідно замінити новими, але заводи, на яких їх виробляють, працювати не будуть. Відновлення займе довгі роки.

Як відомо, подібна магнітна буря сталася в 1859 році. В той час промисловість тільки почала розвиватися, і тому світ не зазнав дуже великих втрат. А сьогодні людство набагато вразливіше.

Джерело

peredplata