Шевченківська районна рада поки не готова до імпічменту Президента та захисту української мови

Шевченківська районна рада поки не готова до імпічменту Президента та захисту української мовиСесія Шевченківської районної ради 20 вересня 2012 року так і не відбулась. Причиною непорозуміння між депутатами опозиційних сил та головою Шевченківської районної ради Михайлом Пазюком стало «мовне» питання.

Ще 23 серпня 2012 року до Шевченківської районної ради був поданий проект рішення «Про ситуацію, яка виникла після підписання Президентом України Януковичем В.Ф. Закону України «Про засади державної мовної політики» для включення до порядку денного чергової сесії. Цим рішенням передбачалось «підтвердити дію на території міста Чернівців положень Конституції України щодо державності української мови та вільного розвитку мов національних меншин України, а також вважати недоцільним застосування на території міста «мовного» закону. Також цим рішенням передбачалось «засудити дії Президента Януковича В.Ф. в частині незаконності підписання нелегітимного акту та підтримати ініціативу ряду політичних сил України щодо оголошення йому імпічменту».
Голова Шевченківської районної ради Михайло Пазюк відмовився включати це питання в порядок денний сесії, мотивуючи свої дії тим, що районна у місті рада прийняттям даного рішення перевищує свої повноваження. Натомість головуючим був запропонований інший проект, який не підтримали члени координаційної ради в зв’язку з порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Регламент Шевченківської районної ради.
Вже не вперше пропозиції депутатів опозиційних сил ігноруються головою Шевченківської районної ради, тому представники депутатської групи «За Батьківщину» , до якої входить 30 депутатів ради, покинули сесійну залу.
«Ми не проти працювати над вирішенням актуальних питань життєдіяльності району, голосувати за важливі рішення для мешканців, але не збираємось миритися з тим, що пропозиції 60 відсотків депутатів постійно ігноруються і не беруться до уваги, – каже голова депутатської групи «За Батьківщину» Олексій Довбиш.

peredplata