Агітація Геннадія Федоряка висить на маршрутках «Чернівці – Новоселиця»

Агітація Геннадія Федоряка висить на маршрутках «Чернівці - Новоселиця»На кількох маршрутних автобусах «Чернівці – Новоселиця», що відправляються з міста Чернівці з Автостанції № 2, зафіксована агітаційна продукція кандидата від Партії регіонів в 203 виборчому окрузі Геннадія Федоряка. Згідно виборчого закону така агітація заборонена.

На кількох маршрутках «Чернівці – Новоселиця», що відправляються з Автостанції № 2 (м. Чернівці, вул. Фастівська, 33б), зафіксована агітаційна продукція кандидата від Партії регіонів в 203 виборчому окрузі Геннадія Федоряка (на фото, додається до повідомлення). Згідно інформації в середині автобуса цей маршрут обслуговує ПП НОВ-ТРАНС-АВТО (http://www.ua-region.com.ua/36192021).

Ч. 8 ст. 74 Закону України про вибори народних депутатів забороняє: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється».

ОПОРА звернулася за коментарем до Віктора Польового, довіреної особи кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 203 Геннадія Федоряка, який повідомив наступне: «Такі прояви агітації без сумніву є незаконними. Але дані дії вчинені не нашими людьми. На нарадах я особисто піднімав питання агітації в громадському транспорті й акцентував увагу на їх забороні, і ми їх ретельно обговорювали. Цілком можливо, що це провокація, тому ми готові співпрацювати з метою вирішення цього питання й на основі ваших фактів подавати заяву в прокуратуру».

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, n.tymoshchuk@opora.org.ua
Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,
Григорій Сорочан
063 628 67 72, g.sorochan@opora.org.ua

peredplata