Динозаври-комуністи на службі у буржуїнів

Дивні метаморфози відбуваються у Магалі, Новоселиці, Маршинцях і Строїнцях.

Ці населені пункти належать до 203-го Новоселицького виборчого округу. І там партія регіонів та її владні структури робили зачистки для висуванця Дмитра Фірташа, мало кому відомого підприємця, а ще менше відомого (вірніше, зовсім невідомого) політика, голови об’єднання «Чернівцігаз» Геннадія Федоряка. Вони думали, що їм все вдалося: Федоряк семимильними кроками піде до верховної ради. Навіть знайшли вагомі аргументи, аби первинний регіонал, керівник «Роднічка» Іван Семенюк відмовився від участі в передвиборчих гонах. Замість сильного кандидата від Об’єднаної опозиції висунули представника ВО «Свобода». І це у румуномовному виборчому окрузі.

Отож Федоряк, окрилений регіональною зачисткою, одного дня прокинувся всесвітньовідомим політиком. Його розтиражовані обличчя посміхалися з усіх біг-бордів від Мамалиги до Тарашан. І вже єдиний кандидат від партії регіонів Геннадій Федоряк хотів було приміряти депутатський значок на лацкан свого дорогого костюма… Та не так сталось, як гадалось. Румунів не так легко обманути. Вони почали прискіпливо приглядатися до висуванця партії регіонів Геннадія Федоряка. Коли добре придивилися, то запитали:

— А чому він замовчує свою причетність до партії регіонів? Адже то вона його висунула у кандидати. А Фірташ підтримав газом і…
Мовчить Федоряк про те, що він — регіонал. Насміхається з партії регіонів з усіх біг-бордів. Напевне, і з людей глузує. А у союзники собі вибрав знаєте кого? Комуністів вчорашніх і позавчорашніх.

Недавно ще секретарем обкому компартії України був такий собі сумнозвісний Алчіп Рошка з Новоселицького району. У часи розвалу Союзу він утік з обкому компартії, прихопивши з собою партійну «Волгу». Коли «Час» звістив людей про зникле партійне авто, Алчіп Рошка клявся і божився, що цього не робив. Журналісти не полінувались тоді, провели розслідування і таки «впіймали» колишнього секретаря на партійній «Волзі». Відтоді вже чимало води Прут поніс до Дунаю, а Рошка походив і поїздив світами. Вже й «Волга» виїздила себе, а Алчіп не змінився. Тепер він керує виборами Геннадія Федоряка.
Як Пилип з конопель, вигулькнув інший одіозний більшовик, Арлен Ісаєвич Гільбурд. Колись він керував Новоселицьким райагробудом, а тепер – тесть Федоряка. У районних округах Арлен Ісаєвич з Федоряком весело всміхаються людям. Бо їм добре.

Вони дурять молдаван і румунів, розповідаючи різні байки про Федоряка. Нещодавно один із подібних комуністів-глашатаїв розповів читачам новоселицької районної газети про свою зустріч з Геннадієм Федоряком. Каже, що аж цілу годину він говорив з кандидатом Федоряком, якого представив йому ще один вчорашній комуняка Алчіп Рошка. І робить цей червоний поміщик такий висновок: мовляв, такого доброго господарника він ще не бачив. А звідки він знає про ґаздівський хист Федоряка, не зміг вигадати. Бо думки не стало.

Виборці 203-ого округу насміхаються з маразматичних висловлювань продажних більшовиків Новоселицького району, які вже давно викинуті на смітник історії і звідти хочуть якось впливати на поступ держави до Європи.

Має мороку з цими більшовицькими динозаврами, що перейшли на службу буржуїв-регіоналів, теперішній секретар райкому КПУ Семен Говорнян. Він скромно жив. Великих статків не накопичив. Але й регіональним буржуям не служив.

– Велику проблему маю з тими комуністами, розповідає секретар райкому. – Вже більше 20 років борюся з ними. А вони як були продажними, такими залишилися й досі.

Шкодують люди партію регіонів та її висуванця Геннадія Федоряка, котрі собі у супутники не змогли знайти нічого кращого і поряднішого за більшовицьких динозаврів. Та справжні динозаври зникли. Зникнуть і ці…

peredplata