На виборах залишилося питання, хто посяде друге місце — Бондаренко

На виборах залишилося питання, хто посяде друге місце — БондаренкоДиректор Інституту української політики Кость Бондаренко вважає, що на парламентських виборах 28 жовтня залишилося лише одне питання до результату — хто посяде друге місце. Політолог довіряє проведеним соціологічним опитуванням, які показують, що Партія регіонів переможе, а об’єднана опозиція «Батьківщина» поступово втрачає позиції та може поступитися «УДАРу», рейтинг якого стрімко зростає.

– Фальсифікації будуть швидше на мажоритарних округах, – сказав К.Бондаренко. – Є кандидати, які вклали великі ресурси у вибори. Коли вони отримають результати екзит-полів, які їх не влаштують, вони можуть піти на провокації.

А ось фальсифікацій з боку влади політолог не очікує. Він вважає, що Партія регіонів уже заспокоїлася і переконана у своїй перемозі.

Що ж до міжнародних спостерігачів, то їхні оцінки виборів можуить бути різними. Було вже і раніше, що одні спостерігачі оголошували вибори в Україні легітимними і їхніми висновками користувалася влада. А інші спостерігачі заявляли про порушення і фальсифікації, і такі висновки брала на озброєння опозиція.

Бондаренко переконаний, що будуть різні думки і щодо виборів 28 жовтня.

Довідка
Костянтин Бондаренко – політолог.
Народився 1969 року на Вінничині.
1986-1990 років навчався у Чернівецькому університеті. Потім перевівся до Львівського університету
Після закінчення Львівського університету викладав, працював у ЗМІ.
Брав участь у кількох політичних проектах, консультував виборчі кампанії \”Нашої України\” (2002), Блоку Литвина (2006), БЮТ (2007).
З 2001 року живе в Києві.
2004-2005 років очолював Інститут національних стратегій.
2010-2011 років був заступником голови партії \”Сильна Україна\”.
У березні 2011 року створив і очолив Інститут української політики.
Автор кількох книг про українських політиків та політику.

Джерело

peredplata