Страшний сон Папієва

Страшний сон ПапієваКандидат в народні депутати по 202 мажоритарному округу від партії \”Удар\” Клавдія Назаренко зробила принципову заяву про зняття своєї кандидатури з передвиборчих перегонів. Клавдія Назаренко:\”МЕНІ ПРИТАМАННА ПАРТІЙНА ДИСЦИПЛІНА. я ПРИГАДУЮ ПЕРШУ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ, де я говорила про свою готовність, якщо є кандидати від демократичних сил, які матимуть більший рейтинг, я готова такий крок зробити\”.

Клавдія Назаренко:\”Хочу сказати, що майже крок – я вже не кандидат. Залишаються деякі офіційні моменти. Мною написана заява про відмову балотуватися\”.

Клавдія Дмитрівна – освітянин з 30 річним стажем, розповіла, що ніколи не забуде слова Віталія Кличка: “Ви ідете по мажоритарному округу. Тим, хто в списку, буде легше, а ви отримуєте квиток на війну”. Тому свою кампанію вона охарактеризувала як “Крок у велику політику на дуже короткому повідку”. “Я мушу сказати, що мною вже написана заява про відмову балотуватись до Верховної Ради. Залишилось передати її до ЦВК. Мені притаманна партійна дисципліна, тому я вчиню так, як вирішить партія” – повідомила пані Назаренко.

На запитання “Ч” про те, на чию користь кандидатки погодяться відмовитись від участі у виборчих перегонах, Клавдія Назаренко відповіла: “У стандартній формі заяви до ЦВК така інформація не зазначається. Там не написано в жодній стрічці на чию користь. У нашій країні ще ніхто не приватизував собі голоси виборців. Казати виборцям за кого голосувати це є велика неповага до кожного з них. Наші люди мудрі, самі приймуть правильні рішення”.

Ще одна кандидатка у депутати від політичної партії УДАР – Галина Марараш (ОВО №201), яка за оцінками соціологів займає у 201 виборчому окрузі третю позицію, щиро зізналася: “Я дуже б хотіла стати депутатом Верховної Ради. Я вже давно займаюсь благодійною діяльністю і думаю, що будучи там могла б зробити набагато більше добрих справ”.

А щодо можливості наслідувати крок своєї колеги пані Галина Марараш додала: “Якщо на рівні нашої партійної організації буде прийнято таке рішення, я як людина дуже дисциплінована також напишу таку заяву, на користь того, яке прийме рішення партія”.

Як відомо, зараз Об’єднана опозиція “Батьківщина” та партія УДАР Віталія Кличка ведуть переговори про узгодження спільних кандидатів у мажоритарних округах. Вчора в інтерв’ю Савіку Шустеру в платній програмі “Один на один” на Першому національному Арсеній Яценюк назвав таке узгодження найважливішим завданням опозиції.

За матеріалами: mtrk.com.ua та micto.cz

Серед кандидатів у депутати в мажоритарних округах щодо яких між УДАРОМ та \”Батьківщиною\” можливий компроміс експерти якраз називали імена пп. Назаренко та Марараш, які мали би поступитися більш рейтинговим представникам об\’єднаної опозиції Фищука та Федоруку. Натомість \”Батьківщина\” мала би підтримати кандидатів від УДАРу Баласиновича і Тіміша. Яким буде рішення побачимо незабаром. Згідно з законом про вибори воно має бути організаційно оформлене не пізніше понеділка, 15 жовтня. У будь-якому разі, в програмі анонсованого на 17 жовтня візиту лідера партії «УДАР» Віталія Кличка в Чернівецьку область, заходів на підтримку своїх однопартійців Назаренко і Марарш немає. Натомість Кличко підтримає Григорія Тіміша та Богдана Баласиновича у боротьбі за депутатський мандат. За оцінкою експертів саме ці кандидати-ударівці можуть отримати перемогу на Буковині у парламентських виборах. Відтак Віталій Кличко запрошує у цей день усіх бажаючих на зустрічі: о 9.30 – на Центральній площі смт. Глибока; об 11.00 – на Центральній площі м. Новоселиця; о 12-50 – на Центральній площі м. Заставна.

\”Мені достеменно відомо, що саме такий результат виборів на Буковині – 4:0 в мажоритарних округах – обіцяє Києву губернатор Папієв\”. Як повідомляє кореспондент BukNEWS, про це заявив під час прес-конференції кандидат в народні депутати Руслан Панчишин. Виконати обіцянку тепер, схоже, буде непросто.

peredplata