На Буковині влада та Партія регіонів є основними порушниками виборчого законодавства

На Буковині влада та Партія регіонів є основними порушниками виборчого законодавства15 жовтня кандидати в депутати Верховної Ради по списку ВО «Свобода» Віталій Мельничук, Мар’яна Кривич та Степан Спіжавка провели прес-конференцію під час якої йшлося про фальсифікації провладних кандидатів на Буковині. За словами свободівців, провладні кандидати по мажоритарних округах використовують технологію тотальної брехні.

Зокрема у 203 окрузі Степан Спіжавка за наслідками більш ніж 70 зустрічей з виборцями в Новоселицькому, Глибоцькому, Герцаївському, Сторожинецькому районах та Садгорі вражений брутальністю тиску владних структур на працівників державних, освітніх, медичних закладів. «Людей змушують насильно розповсюджувати агітаційну продукцію кандидата-регіонала Федоряка, спонукати виборців до продажу своїх голосів, збирати підписи та паспортні дані тих, хто готовий продати свій голос. Причому горе-агітатори брешуть тим, хто продав свій голос, кажучи що відеокамери на дільницях будуть фіксувати процес голосування в кабінках», – зазначив єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції по 203 округу.
Він додав, що людей примусово змушують вести провладну агітацію. Це переважно бюджетники. Їх лякають дисциплінарними стягненнями, аж до звільнення. Завербованих рекрутів змушують займатися напівполіційними функціями по фіксації занадто нелояльних до теперішньої влади людей. Не виключено, що саме за наслідками таких «партизанських рейдів» в державний реєстр виборців вносяться планомірні помилки в особисті дані неблагонадійних виборців.
У Чернівцях пік передвиборчих фальсифікацій прийшовся на 6 та 7 жовтня під час святкування Дня Міста. «Гіперактивність кандидата від регіонів Віталія Михайлішина жодним чином не вписується в формат законної, хоча судові позови проти зловживання службовим становищем суд не задовольнив», – зазначив кандидат в народні депутати від «Свободи» Віталій Мельничук.
Крім того, він повідомив, що провладний кандидат, не приховуючи, веде передвиборчу агітацію у свій робочий час. Знову ж таки, використовуючи бюджетників. На одній з таких зустрічей Михайлішина прямо запитали чому той, використовуючи посаду, займається агітацією, чи відомо йому, що для опозиційних кандидатів проведення подібних зустрічей в трудових колективах, за його ж негласним наказом неможливе. Наприклад в науковій бібліотеці кандидату від опозиційної «Свободи» дозвіл на проведення зустрічі з колективом не дали. Неофіційно послались на негласну заборону зустрічі з «небажаними» кандидатами.
Чергове порушення зафіксоване і в 204 окрузі, де провладний кандидат Артем Семенюк, син голови ОДА Папієва, незаконно отримавши доступ до бази даних мешканців районів округу, вже надіслав більше 70 тис. листів зі своєю виборчою агітацією. Перед виборцями округу його, як придворного вельможу, у свій робочий час презентують високопосадовці обласної та районних адміністрацій.
У 202-ому окрузі влада передбачливо поставила чи не найдосвідченішого кандидата – Михайла Бауера – головного освітянина області. Стиль його роботи за десятиліття не змінився: обіцянки-цяцянки про комп’ютерні класи, першочерговість в отриманні коштів на ремонт приміщень, та інші подібні «солодкі передвиборчі реквізити» для тих шкіл та дошкільних закладів, де за нього дадуть більше голосів.
Директори освітніх закладів змушені рватися в «передовики», переступаючи через совість та Закон, або залишатись людьми, відчуваючи загрозу завести свій вчительський колектив «в немилість». Систему управління освіти області М. Бауер за останні роки відшліфував так, що серед деяких шкіл та освітніх закладів вже починає кипіти нездорова робота за першість у проведенні незаконної підтримки та передвиборчої агітації.
«У директорів та завучів здають нерви, люди на межі інфарктів та інсультів, вчителі за неуспішність в агітації на межі звільнень…», – наголосив Віталій Мельничук.
На завершення свободівці висловили сподівання, що незважаючи на машину тотальної брехні, запущену владою, буковинці добре розуміють, «що, як і де» і не дозволять представникам бандитської влади далі керувати країною.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\”

peredplata