Заява Чернівецької коордради Руху ЧЕСНО з приводу затримання активіста ВІДЕО

Заява Чернівецької коордради Руху ЧЕСНО з приводу затримання активіста ВІДЕОЧернівці, 25 жовтня – працівниками спецпідрозділу МВС \”Беркут\” був зупинений 18-річний активіст Громадянського руху ЧЕСНО Петро ГАЙДАЩУК, який розповсюджував інформаційні листівки із результатами громадського аудиту кандидатів у депутати.

Причиною затримання беркутівці назвали відсутність на інформаційних матеріалах відомостей про наклад*.

Активіста ЧЕСНО було доправлено у райвідділ Шевченківського УМВС Чернівців. Одразу після затримання біля райвідділу УМВС зібралось близько 20-ти громадських активістів, депутати обласної та районних рад та журналісти. Працівники райвідділу перешкоджали роботі журналістів, забороняючи їм бути присутніми в приймальні. За словами представників коордради Руху ЧЕСНО в Чернівцях, журналістів виганяли з відділку \”копняками\”; депутатам, журналістам та громадським активістам не давали можливості ознайомитися з журналом реєстрації, що містив записи про прибуття до відділу.

Невдовзі під тиском громадськості працівники МВС відпустили Петра ГАЙДАЩУКА.

Завтра, 26 жовтня, об 11:00 біля приміщення Обласної прокуратури (вул. Кордуби, 21) учасники руху ЧЕСНО, представники громадських організацій та журналісти звернуться зі скаргою щодо протиправних дій працівників Шевченківського РВ УМВС.

Прес-офіс Координаційної ради Громадянського руху ЧЕСНО у Чернівецькій області

ВІДЕО

Джерело citizenjournal.info

Відео – Чернівецькі представництва Чесно та ОПОРА

peredplata