На \”запрошеного\” до райвідділку активіста СЬОГОДНІ склали протокол ВІДЕО

На "запрошеного" до райвідділку активіста СЬОГОДНІ склали протокол  ВІДЕОСьогодні о пів на 11 до квартири, де мешкає \”запрошений\” (за словами міліції) вчора беркутівцями до райвідділку активіст руху \”Чесно\” завітали міліціонери і склали на нього протокол про адміністративне правопорушення. Склав протокол заступник начальника Шевченківського РВ УМВС в Чернівецькій області Олександр Володимирович (прізвище написано нерозбірливо – див. копію протоколу).

Сонний Петро Гайдащук, не розібравшись і не порадившись, під впливом вчорашніх подій, підписав протокол, хоча ще вчора його запевняли в тому, що в райвідділок його запросили і ніяких наслідків той візит мати не буде.

В протоколі, до речі, вказано, що справа розглядатиметься СЬОГОДНІ. Але де і коли – не вказано, що є порушенням встановлених МВС інструкцій з оформлення адмінпротоколів.

На "запрошеного" до райвідділку активіста СЬОГОДНІ склали протокол  ВІДЕО
На "запрошеного" до райвідділку активіста СЬОГОДНІ склали протокол  ВІДЕО

Таким чином вчора міліція \”запрошує\” активіста, який розповсюдив ІНФОРМАЦІЙНІ листівки, а сьогодні хоче складає адмінпротокол та хоче сплати штрафу, передбачений ст. 212 (13) КУпАП України (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). І чи є такі дії міліції законними? І чому міліції не звертала уваги на розповсюдження листівок з чорним піаром проти Федорука зо місяць тому? І чому вона затривожилась, коли в листівках, які розроблені рухом \”Чесно\”, містилась інформація про кандидатів, які не відповідають критеріям ЧЕСНО (а це в тому числі кандидати від партії регіонів Віталій Михайлішин та Михайло Бауер)? Адже ще минулого тижня керівництво міліції заявило, що працює неупереджено і без вказівок!

Представники \”Чесно\” та депутати обласної ради вже звернулись до прокуратури щодо незаконності дій міліції, депутат облради Віталій Мельничук написав заяву до начальника УМВС в Чернівецькій області, а депутат Руслан Мельник пішов на зустріч з Миколою Харабарою.

Наразі взяти коментар у представників Шевченківського райвідділу та УМВС в області ще не вдалося. Очікуємо.

peredplata