Буковинський сайт вже третій день потерпає від хакерських атак ОНОВЛЕНО

Буковинський сайт вже третій день потерпає від хакерських атак ОНОВЛЕНО26 жовтня близько 12-ї години ранку перестав працювати інформаційний портал «Букінфо». Зі слів керівника порталу Сергія Зарайського, системні адміністратори протягом півгодини з’ясовували причини. Згодом стало відомо, що сервер «Букінфо» «впав» через організовану DоS-атаку, тобто атаку на обчислювальну техніку з метою довести її до відмови.

Причому атаку організовано не лише з України, а й з-за кордону. Подібній атаці було піддано вчора і портал ТРК «Чернівці» на його відновлення системні адміністратори витратили близько 8-ми годин. Є відомості про те, що по всій Україні атакуються сервери, які містять опозиційну інформацію. Один із найбільш популярних інформаційних порталів «Букінфо» досі не працює.

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, керівник сайту Сергій Зарайський пише, що вчора ввечері атака на портал навіть потужніша, аніж вчора.

Станом на 21:40 28 жовтня сайт відновив роботу. Ось про що йдеться на сайті:

Ми вціліли. Дякуємо колегам і всім небайдужим людям за потужну підтримку.

NO PASARAN ! /

Ніби попустило 🙂 Здається, наш портал БукІнфо, нарешті, залишили у спокої. Хоча нічого нового і нічого несподіваного. Наш портал знову, як і на кожних виборах у вирішальні та відповідальні моменти піддавали масованій хакерській атаці. Щоправда, цього разу, як стверджують наші технічні фахівці, такої масованої і одночасно сильної атаки з десятків тисяч комп’ютерів портал БукІнфо не знав за всю свою історію існування. Тож попри все дякуємо й за такі рекорди і «визнання» з боку заклятих «друзів». Наразі найбільше дякуємо колегам і всім небайдужим людям за потужну підтримку.

Є інформація, що досі таким потужним атакам піддаються десятки, якщо сотні інформаційних порталів в Україні. В тому числі ОПОРИ, ВО Батьківщина, УДАРУ, Фронту Змін, персональні сторінки Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Анатолія Гриценка…

Майже три доби тривала хакерська DDоS атаки на сервер, де розміщений сайт БукІнфо. На це було витрачено тисячі доларів. А по всій Україні – й важко підрахувати. Ми спішимо, поки можемо (все може бути), подякувати своїм читачам, всім прихильникам, колегам журналістам за висловлену підтримку на своїх сторінках та на шпальтах Facebook’у і запевнити вас, що це нас не зламає і не примусить щось міняти у своїй редакційній політиці.

Наразі ще раз дякуємо за підтримку.

ВОНИ НЕ ПРОЙДУТЬ! ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!

З повагою,
Колектив інформаційного порталу БукІнфо (с)

Джерело mtrk.com.ua

peredplata