Коментар міліції стосовно затримання чеснівця Гайдащука: той розповсюджував матеріали передвиборної агітації

Коментар міліції стосовно затримання чеснівця Гайдащука: той розповсюджував матеріали передвиборної агітаціїСьогодні газета \”Час\” отримала офіційний коментар щодо затримання волонтера руху \”Чесно\” Петра Гайдащука за розповсюдження інформаційних листівок про вибори народних депутатів по Чернівецькій області. Буковинська міліція переконує, що все законно і що хлопець розповсюджував матеріали передвиборчої агітації.

ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ УМВС В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ


Журналісту газети «Час»
Надії Вірній

Увечері 25 жовтня по спецлінії 102 до міліції надійшла інформація про те, що на Соборній площі молодь розповсюджує незаконні агітаційні матеріали.
Відразу ж після отримання цієї інформації, наряд міліції, який працював поруч, провів перевірку цього факту. Приблизно о 19 годині міліціонерами на площі було встановлено, що дійсно 18 річний студент розповсюджував серед пішоходів друковані матеріали перевиборної агітації, які не містили відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, що є порушенням чинного законодавства.

У зв’язку із цим, він був запрошений працівниками міліції до приміщення Шевченківського райвідділу для з’ясування всіх обставин правопорушення, зокрема джерел надходження незаконної агітації. На запрошення правоохоронців молодик добровільно погодився та самостійно сів до службового автомобіля. Вже у райвідділів, після спілкування із правоохоронцями, хлопець власноручно написав пояснення у якому зазначив причину свого візиту до райвідділу та зауважив, що жодних претензій до працівників міліції він немає, скарг та претензій від нього не надходило. Про це він також підтвердив ЗМІ під час інтерв’ю 26 жовтня.

Після з’ясування всіх обставин скоєного правопорушення, вранці 26.10.2012 року відносно вищезазначеного студента було складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-13 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
Справу про адміністративне правопорушення було направлено для розгляду та прийняття рішення до Шевченківського районного суду міста Чернівці. Цього ж дня, Шевченківським судом 18 річного чернівчанина визнано винним у вчиненні скоєного правопорушення, за що на нього накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Сектор зв’язків із громадськістю
УМВС України в Чернівецькій області

peredplata