Буковинське віче вимагає очищення влади від бандитів ДОКУМЕНТ

Буковинське віче вимагає очищення влади від бандитів ДОКУМЕНТ3 листопада сотні буковинців за покликом серця прийшли на Центральну площу до пам’ятника Шевченка не тільки святкувати 94-ту річницю Буковинського віче, але й боротися за волю України. Боротися з протизаконними діями теперішньої влади на Буковині, які особливо проявилися під час проведення виборчої кампанії до Верховної Ради.

На початку урочистого мітингу у своєму виступі повернула нас в історичну минувшину Буковинського краю доцент кафедри історичних наук та політології Буковинського Національного університету пані Марія Мандрик. За словами історика, впродовж століть українці Буковини прагнули бути в єдиній українській державі. На початку XX століття вони хотіли бути разом з українцями Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки. Саме події кінця жовтня – початку листопада 1918 року задекларували прагнення українців Буковини до самовизначення, наслідком якого стало проведення 3 листопада багатотисячного Буковинського віче в Чернівцях.

Після історичного екскурсу виступив Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук. Він привітав всіх присутніх зі святом єднання України та наголосив, що українська держава є, вона єдина, але в теперішній час і політикам, і громаді слід негайно відкинути сумніви, байдужість та зневіру і почати спільно діяти, чітко вказуючи владі, що її протизаконні дії вже не пройдуть. Людям вже набридла демонстрація постійного «покращення життя», обурює небачене застосування маніпулятивних технологій, яке дозволяє ошукувати громадян. Саме на Буковині через тотальне порушення законів високопосадовцями місцевих адміністрацій, влада зуміла «нагнути» своїх підлеглих чиновників, працівників освіти, медичної галузі, працівників соціальної сфери і змусила їх грубо порушувати закон.

Громада повинна діяти рішуче, і, з огляду на це, Віталій Мельничук запропонував присутнім на Буковинському віче прийняти рішення щодо утворення Народного Трибуналу з вимогами до Президента України та новообраних народних депутатів VII скликання. Присутні одноголосно підтримали проведення Народного Трибуналу. У цьому форматі представники політичних сил, громадських організацій та інші учасники Буковинського віче вимагали притягнути до відповідальності тих можновладців, які масово порушували закон під час виборчої кампанії до Верховної Ради.

Всі виступаючі наголошували, що представники місцевої влади грубо порушують закон, не боячись притягнення до відповідальності, і цим ще більше втягують у незаконні дії нечистих на руку чиновників, працівників освіти, управлінців місцевого самоврядування та простих громадян. У виступах звучало, що якщо громада спільно з опозиційними політичними силами не буде чинити цим тотальним порушенням належний законний спротив, то матимемо не квітучу вільну Україну, а бандитську країну з диктаторським режимом. Цього допустити не можна. Виступаючі задекларували не лише підтримку опозиційним силам у їхній боротьбі з антинародним режимом Януковича, але й озвучили потребу бути дієвими борцями за волю України.

Зокрема, виступаючий на мітингу кандидат в народні депутати по 204 округу Руслан Панчишин, екс-мер Новодністровська, заявив, що ось вже другий рік змушений боротися із злочинною обласною владою на чолі з Михайлом Папієвим, відстоюючи волевиявлення мешканців Новодністровська, які переважною більшістю обрали його міським головою. На завершення виступу Руслан Панчишин заявив, що написав заяву про вступ у «Свободу» і разом із свободівцями готовий боротися за очищення влади в Україні.

Під кінець мітингу слово взяв член політради ВО «Свобода», депутат Івано-Франківської обласної ради, новообраний народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Зелик. Він привітав присутніх зі святом та наголосив, що тепер у Верховній Раді буде кому відстоювати інтереси української громади. Свободівці будуть при потребі гідно чинити спротив ухваленню антиукраїнських та антинародних законів та не дозволять зухвалим регіоналам чинити свавілля під куполом Верховної Ради. Також Руслан Зелик наголосив, що саме завдяки домовленостям між ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» з’явилася можливість розпочати планомірне очищення української землі від криміналу у владі і сьогоднішній мітинг цьому пряме підтвердження.

На завершення Буковинського віче керівник Чернівецького міського виборчого штабу ВО «Свобода» Олег Дяконюк зачитав перелік порушень Законів України місцевою владою, що були зафіксовані представниками ВО «Свобода», громадянської мережі «Опора» та за матеріалами прес-служби ОДА. Голова буковинської «Свободи» Віталій Мельничук озвучив Вимоги Народного Трибуналу до Президента України та новообраних депутатів Верховної Ради VII скликання.

Після озвучення вимог Народного Трибуналу, свободівець висловив надію, що подібні Народні Трибунали проводитимуться і в інших областях України і таким чином громада матиме можливість брати активну участь у керуванні державою і контролювати владу.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\”.

Президенту України
п. Януковичу В.Ф.
Новообраним Депутатам Верховної Ради VII скликання

Буковинське віче
Народний Трибунал
Вимоги Народного Трибуналу

Вимагаємо:

1. Звільнення з тюремного ув’язнення Юлії Тимошенко, Юрії Луценка та всіх політичних в’язнів.

2. Звільнити з посади голову Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва та тих голів райдержадміністрацій, які допустили масові порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» на території Чернівецької області під час виборчої кампанії 2012 року. Впродовж трьох місяців виборчої кампанії керівник виконавчої влади області, використовуючи всі можливі важелі адміністративного тиску, незаконно займався агітацією за провладних кандидатів у народні депутати від партії Регіонів та особисто вів агітацію за свого пасинка Артема Семенюка, втягуючи в незаконну кампанію чиновників та держслужбовців всіх рівнів.

3.
а) Ініціювати створення Державної повноважної комісії для перевірки законності втручання у виборчий процес місцевої влади на території Чернівецької області в період виборчої кампанії за серпень, вересень та жовтень 2012 року, при якому вдалося з допомогою маніпулятивних технологій та тотального використання адмінресурсу спотворити результати виборів по 203 та 204 округах.

б) На час роботи комісії та до опублікування її висновків ініціювати призупинення оголошення депутатами по 203 та 204 округах Геннадія Федоряка та Артема Семенюка, та за висновками державної комісії, ймовірно, відмінити результати виборів по цих округах та провести повторні вибори.

в) Засідання Державної повноважної комісії повинні бути відкритими, робота її має бути прозорою та здійснюватися у присутності журналістів, кандидатів в депутати до ВР, що брали участь у виборчому процесі, їхніх уповноважених осіб та представників політичних сил і громадських організацій.

4. Зобов’язати керівництво правоохоронних органів України: Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України та голову Служби Безпеки України ретельно перевірити кожен факт порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України» і, в разі підтвердження таких фактів, звільнити із займаних посад відповідних керівників правоохоронних органів Чернівецької області.

3 листопада 2012 року

м. Чернівці, Центральна площа, Народний Трибунал Буковинське віче
Відповідь надсилати за адресою м. Чернівці, вул. Шевченка, 7 , тел. 0372559022, офіс ВО «Свобода»

peredplata