Чи зініціює опозиція перевірку дитячих майданчиків, побудованих перед виборами?

Чи зініціює опозиція перевірку дитячих майданчиків, побудованих перед виборами?Депутат Київради Олександр Бригинець вимагає від влади перевірити дитячі майданчики, побудовані в передвиборчий період, на безпечність та придатність до використання. Про це УНІАН повідомили у прес-службі О.Бригинця.

«Мене бентежить дві проблеми: перша – щоб ті дитячі і спортивні майданчики, які набудували кандидати-мільйонери у передвиборчу кампанію, відповідали технічним, екологічним та будівельним нормам як об’єкти для дітей», – заявив О.Бригинець.

Тому він звернувся до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з вимогою надати доручення відповідним службам перевірити, чи проходили сертифікацію дитячі майданчики, які були побудовані в передвиборчий період; провести санітарно-епідеміологічну експертизу майданчиків на наявність чи відсутність хімічних речовин, що шкодять дітям, які гратимуть на них, та навколишньому природному середовищу.

«Друга – щоб влада не почала вводити в експлуатацію і ремонтувати об’єкти, що вже ввели і відремонтували кандидати в нардепи. Оскільки ці майданчики існують реально, але не за документами, то влада може скористатися нагодою і повторно «побудувати» їх за бюджетні гроші. Щоб цього уникнути, вкрай необхідно провести моніторинг новозбудованих кандидатами дитмайданчиків та взяти їх на облік, аби не допустити відмивання на них коштів з міського бюджету», – вважає О.Бригинець.

У Чернівцях відкриття дитячих майданчиків стало передвиборчою фішкою Віталія Михайлішина – кандидата від Партії регіонів в мажоритарному виборчому окрузі № 201 (Першотравневий, Шевченківський, частина Садгірського району міста Чернівці).

Деякі з них секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин презентував з брендованим надписом «Здійснюємо дитячі мрії. Віталій Михайлішин». Орієнтовна вартість майданчика складала від 30 до 40 тисяч гривень. Гроші на об`єкт надавали невідомі благодійники. Озвучений загальний план відкриття майданчиків становив приблизно 40 майданчиків. Схема, за якою дитячі майданчики почали з`являтися в окремих дворах міста Чернівці виглядає так:

відбувається перша зустріч з мешканцями, які ставлять завдання секретарю Чернівецької міської ради, зокрема, й щодо необхідності встановити в їх дворі дитячий майданчик;
за гроші благодійників достатньо оперативно (в середньому в місячний термін) встановлюється обладнання;

Віталій Михайлішин за участю преси особисто відкриває «брендований» надписом «Здійснюємо дитячі мрії. Віталій Михайлішин» дитячий майданчик, дарує дітям іграшки, спілкується з вдячними мешканцями.

Джерело та світлина Букньюз

peredplata