Чернівецьку міську раду розпустять?

Чернівецьку міську раду розпустять?У Чернівцях ще не вщухнув галас від парламентських виборів, а місцеві політики вже поглядають на мерське крісло. Кілька політичних сил та вчорашніх кандидатів до Верховної Ради вже заявили про готовність боротися за посаду міського голови.
Зокрема, про наміри взяти участь у виборах мера заявили лідер облорганізації ВО “Свобода” Назар Горук і секретар міської ради регіонал Віталій Михайлішин.

Об’єднана опозиція, яка стала лідером парламентських перегонів у Чернівцях, із виборами мера поки що не поспішає. Хоча не проти провести їх одночасно… з перевиборами міської ради.

Депутат міськради від Об\’єднаної опозиції ВО \”Батьківщина\” Олексій Каспрук зазначив, що поки що жодних кандидатур не розглядали, а з кандидатурою на мера визначаться тільки після того, як буде відомою дата місцевих виборів.

– Це питання розглядатиметься тоді, коли будуть призначені вибори, – каже. – Нині головне – призначити, провести вибори міського голови, а також перевибори до міської ради.

Щодо того, що 20 опозиційних депутатів готові скласти повноваження для розпуску міської ради, Олексій Каспрук зазначив, що такий варіант опрацьовували.

– Ми опрацьовували і такий варіант. По фракції \”Фронту змін\” питань не виникне. Сподіваємось, що долучаться і наші коллеги зі \”Свободи\” і \”Батьківщини\”.

Та експерти вважають, що говорити про місцеві вибори у Чернівцях ще дуже передчасно.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata