«Наша Україна» зникла з Буковини, як катран з плота

«Наша Україна» зникла з Буковини, як катран з плотаЩе не встигли дорахувати останні голоси на виборчих дільницях, як обласна організація партії «Наша Україна» згорнула прапори, замкнула офіс по вулиці Головній і подалася на всі чотири сторони.

Безславний кінець ще недавно потужної в Україні партії був прогнозованим. Бо її лідер Віктор Ющенко після перемоги на виборах президента поставив на гнилих цапів, а не на справжніх козаків. Він оточив себе підлабузниками, брехунами, хрунями та різними пройдисвітами. Тим, хто кував для нього перемогу, не шкодуючи ні сил, ні здоров’я, він навіть не подякував. До державного керма стали балоги, порошенки, червоненки та інші. Сьогодні вони успішно прислужують Януковичу. Відповідні кадри очолили й провладну тоді партію «Наша Україна».

Володимир Куліш з Віктором Павлюком у ті часи приїхали з Криму на Буковину «царювати». У своєму владному обозі вони привезли й відомого в Україні українофоба Олександра Лієва. Цей чоловік активно виступав проти Віктора Ющенка. Він брав участь в організації побиття учасників агітаційного українського «Поїзду Дружби». Він організовував побиття українських студентів на маяку Сарич у Криму. Олександр Лієв брав участь у символічному від’єднанні Криму від України на Перекопі.

Коли голова ОДА Володимир Куліш і його перший заступник Віктор Павлюк привезли Лієва на Буковину, їм казали про антиукраїнські настрої цього політика.
— Ми своїх не здаємо, — гордо відрізав тоді Віктор Павлюк у розмові з головою обласної організації УРП «Собор» Остапом Юрійчуком.

Хто був «своїм» для своїх? Про це ми дуже швидко дізналися. Лієв обіймав високі й впливові посади в обласній владі. Зверхньо почав ставитися до буковинців. Дозволяв собі зневажливі вислови щодо української держави, її символів і т.д. За короткий період «кримські» зайняли керівні посади в обласній організації партії «Наша Україна». З того часу почався занепад цієї політичної сили на Буковині. Партію, напевне, використовували тільки для особистих інтересів. На виборах до місцевих рад через НУ стали депутатами пройдисвіти різного штибу, котрі з перших засідань перейшли на прислужництво до партії регіонів. Тоді ж знаменитий Лієв виїхав до Криму і відразу вступив до лав партії регіонів та зайняв посаду міністра туризму автономії. Злі язики у нас «клевещуть», що саме кримські позиції Лієва тісно пов’язали його з «ефективними менеджерами» Кулішем і Павлюком. А разом з цим почали «клеветати» і про нерухомість наших на Кримському узбережжі.

Я не буду цього ні стверджувати, ані заперечувати. Але говорять…

З приходом Папієва до влади Куліш одержав хлібну посаду директора філії дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС. Його тісно прив’язують до Дмитра Фірташа і партії регіонів.

У цей час обласну організацію НУ ведуть син і батько Павлюки. На виборах вони очолюють штаб НУ і доводять партію до цілковитого банкрутства та остаточного забуття.

Напередодні виборів покрив себе всесвітньою ганьбою голова Чернівецької обласної орга-нізації «Наша Україна» Володимир Куліш. У провладній газеті він активно агітував бессарабців голосувати за висуванця партії регіонів, пасинка губернатора Папієва Артема Семенюка. Хоча на окрузі № 204 проти Семенюка виставили кандидатом члена Конгресу Українських Націоналістів, що є партнером НУ по коаліції, Клевчика, який представляв на окрузі українські патріотичні сили.

Коли на Буковину завітав голова партії Віктор Ющенко і йому сказали про зраду Куліша, він відповів, що це неправда. Так йому сказав Куліш. Тоді журналісти запропонували представникам партії і штабу НУ спростувати цю інформацію. Ніхто цього не зробив. Виходить, що «Наша Україна» на Буковині активно агітувала за партію регіонів. З огляду на те, як поводили себе керівники НУ останнім часом, це не дивно. Вони вели партію до прірви. Залишилося дізнатися — свідомо вони знищували справжню українську національну партію «Наша Україна», чи ні. Час ще покаже роль кожного у цій прикрій історії колись могутньої політичної сили на Буковині.

А наразі «Наша Україна» у Чернівецькій області зникає з політичного обрію. І навряд чи вже знайдуться лідери, спроможні її вивести знову на люди. Тим паче, що, окрім названих очільників, партію продали й ті, хто був на других-третіх ролях у її керівництві: депутати Чернівецької міської ради Володимир Бешлей, який, уже не криючись, перейшов на службу до регіоналів, Віктор Мотуляк, за яким регіонали залишили посаду голови антимонопольного комітету, Галина Бойко, котра під час виборів перейшла до штабу партії «Україна — Вперед!» Наталії Королевської, депутат облради Іван Шевчук, депутат Кіцманської райради Микола Подільчук і т.п.

За кого ти страждав, Вікторе Ющенку?!

Петро КОБЕВКО

Фото з сайту \”Букінфо\”

peredplata