У діях чернівецької влади чітко простежується корупція, – Олексій Каспрук ВІДЕО

У діях чернівецької влади чітко простежується корупція, - Олексій Каспрук ВІДЕОЧисленні незаконні рішення, які ухвалює Чернівецька міська рада дозволяють ставити питання про необхідність її дострокового переобрання. Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua про це під час сьогоднішньої прес-конференції сказав голова обласної організації \”Фронту Змін\” Олексій Каспрук.

Керівник депутатської фракції \”Фронту Змін\” в Чернівецькій міській раді прокоментував деякі рішення влади, які дозволили йому зробити такий висновок.

На кожне наше клопотання щодо виділення земельної ділянки секретар міської ради Віталій Михайлішин надає відписку, що рада зараз виділяє землю тільки черговикам, які перебувають у списку з 2004 – 2006 рр. Я писав клопотання щодо виділення такої ділянки багатодітній матері, яка мешкає в районі Роші Стинки. Ця жінка звернулася не до мене, а в департамент містобудівного комплексу та замельних відносин. Там їй порадили, щоб вона підійшла також до мене за відповідним клопотанням. Таке клопотання я зробив. А їй одразу відмовили у виділенні землі. Для чого було ганяти людину, якщо це можна було зробити одразу? Чи є межа цинізму цих людей? Інакше, як якоюсь формою витонченого садизму такі речі складно назвати.

В той самий час ми маємо факти виділення земельних ділянок на вулиці Заставнянскій, Козачука в інших місцях. Люди, які їх отримують перебувають у черзі з 2010, 2011, навіть 2012 років. А їхні порядкові номери у цих списках 1589 тощо. Зауважте, це не другий чи третій номер.

В цій схемі чітко прослідковується корупція.

Резонансу набула ситуація навколо ділянки на вулиці Кохачука, 10. Більшість міської ради виділила її нібито багатодітній матері. За словами панів Михайлішина, Чесанова, жінка мала знайти інвестора, який би збудував там двоквартирний будинок – собі і для неї. Що ми отримали замість цього?

Знайшлася людина, яка вже викупила цю ділянку й планує спорудити на цьому місці п\’ятиповерховий будинок.

Кому пішли гроші? Менша частина, переконаний багатодітній матері, а решта – тим, хто лобіював це питання.

Тому ми вимагатимемо, щоб в місті було створено прозору і справедливу чергу з виділення землі і квартир.

Згідно х деякою інформацією, деякі депутати від більшості- тушки отримали нещодавно квартири не маючи для цього справедливих підстав.

Нещодавно багато говорили про ситуацію навколо кінотеатру \”Чернівці\”. Я не буду ще раз нагадувати, що всупереч власній обіцянці провести прозорий конкурс він призначив керівника цього закладу миттєво. Положення про конкурс було порушено під час призначення на посаду генерального директора \”Калинівського ринку\”. Всупереч положенню, конкурс провели без залучення представників громадськості і підприємців \”Калинівського ринку\”.

peredplata