Апеляційний суд теж вважає, що на Новоселиччині купували не виборців, а горіхи

Апеляційний суд теж вважає, що на Новоселиччині купували не виборців, а горіхи28 листопада у відкритому судовому засіданні Апеляційний суд Чернівецької області відмовив у задоволенні апеляції Олега Істратія на постанову Новоселицького районного суду Чернівецької області від 15 листопада, за якою помічнику нардепа відмовлено в порушенні кримінальної справи щодо підкупу виборців в селі Динівці Новоселицького району. Апеляційний суд вважає, що слідчим прокуратури Новоселицького району Чернівецької області Шелегон Б.Я. було здійснено всебічне, повне і об\”єктивне дослідження всіх обставин справи. Але пан Олег ствреджує, що ухвала апеляційного суду є незаконною, адже повідомлення про час, місце та дату засідання суду той отримав 28 листопада о 12 годині, а сам суд розпочався о 10 годині цього ж дня. Тобто на дві години раніше ніж я отримав повідомлення про судове засідання. Доказом є розписка поштарки Довганюк М.В.

– Завдяки таким \”демократичним\” діям я особисто, журналісти, зацікавлені особи не мали можливості прийняти участь в судовому засіданні, надати доповнення, докази та інши документи стосовно цієї справи, – підсумовує Олег Істратій. – З всього вище зазначеного я зробив висновок, що ні в одній державі світу немає такого відкритого оригінального нахабства тримати за, вибачте \”ідіота\” не тільки мене як скаржника, але й всіх тих, кого торкається виборче право, судова та правоохоронна система, яку \”заспокоїли\” одним телефонним дзвінком з столиці. Якщо так, то, вважаю, в цій справі повинні висловити свою думку щодо виборів в Україні, а саме на Буковині по 203 округу, і депутати Європарламенту, і правозахисні відомства в США, Європі, особисто Єврокомісар Штефан Фюле та інші, не менш відомі, захисники прав людини по всьому світу.

УХВАЛА

Апеляційний суд теж вважає, що на Новоселиччині купували не виборців, а горіхи
Апеляційний суд теж вважає, що на Новоселиччині купували не виборців, а горіхи

Нагадаємо, помічник народного депутата Соболєва Олег Істратій розповсюдив відео, зняте в селі Динівці Новоселицького району, на якому чітко видно, як чоловік збирає паспортні дані мешканців, ті розписуються у відомості і він їм платить по 150 грн. Усе це відбувалось напередодні виборів. Говорять на відео румунською. Пан Істратій стверджує, що в розмовах йдеться про купівлю голосів за кандидата від партії регіонів за 203-м округом Геннадія Федоряка. Він, до речі, переміг, набравши більше 50% голосів виборців, що проголосували.

Тоді він звернувся до прокуратури району. Йому відмовили в порушенні кримінальної справи, вказавши, що купували на відео горіхи. Позов до суду про оскарження постанови прокуратури не задовольнили.

peredplata