Ветеран УПА Святослав Мельничук: Українським партіям потрібна цивільна розвідка

Ветеран УПА Святослав Мельничук: Українським партіям потрібна цивільна розвідкаГолова Чернівецького осередку Браства ветеранів УПА, командир чоти Буковинського куреня Святослав Мельничук про Україну та українців, політику та політиків.

СВЯТОСЛАВ МЕЛЬНИЧУК

Перемога буде за нами

Україна проголосила незалежність, утвердила її, але ми опинилися без політичної еліти, яка б будувала державу. Ми її не мали, і по сьогоднішній день поки ще повністю не маємо. Є трохи серед молодих вже. І це є перспектива. Я — оптиміст. Вірю, що остаточна перемога буде за нами – за українцями, за патріотами. Ми хотіли, аби мах-мах — і ми б зажили так, як наші прадіди міркували – в незалежній українській Україні. Але так неможливо. Тому що за ці сімдесят років страшне, що зробили з людьми. Але вже є великі зміни. Вже є те покоління, що виросло у незалежній Україні та позбулося тих диких азіатських навичок у відношеннях між людьми. Адже, незважаючи на всякі зради, спроби нищення, Україна не загинула, український народ зберігся. Тепер усе в руках самих українців і тих людей, які прийдуть до влади і почнуть розбудову. Річ у тім, що у нас до сих пір не було політичних керівників, які б напряму займалися розбудовою незалежної України. Ми вміємо добре воювати, здобувати перемогу. У нас був Сірко полководець та інші, але політиків, на жаль, — раз-два, і обрахувався. А якщо і з’являлися, то їх Москва завжди вбивала. Для Московської імперії то була велика загроза. В наш час також є багато тих, хто називає себе політиками. Але справжніх, які могли би впоратися з тими завданнями для розбудови державності, які є в Україні, замало.

Україна єдина і неподільна

Зараз багато говорять про розділення України. Так от, ті всі нав’язані відмінності українців і можливості розділення – це все байки. Це хитра політика Москви. Ми маємо в країні повно чечетових, які ще й насміхаються, маючи відповідні можливості бути при владі і реалізовувати хитрі задуми північного сусіда. Ці розділення штучно робляться. Такої великої різниці між регіонами немає. Є, звичайно, різниця між тими, хто був під Австрією, і тими, хто був під Російською імперією. Бо там була темнота, дикість, грубість у спілкуванні, в поводженні між людьми, алкоголізм. Там було таке правило життя – п’єш, а значить не маєш часу думати над способом життя, над тим, що робиться навколо. Поїв, випив – і спати. Таке собі тваринне життя. Це було спеціально продумано совєтською владою, аби тримати людей в покорі. І така ідеологія по сьогоднішній день дається взнаки.

Робота з молоддю та посилення цивільної розвідки

Тим, хто зараз прийде до влади, потрібно першочергово позбутися Табачника (міністр освіти, – Н.В.) та йому подібних, а також посилити вплив і роботу з молоддю. Тут треба якнайбільше працювати. Я говорив це ще тоді, коли був Рух. Не послухались. Я тоді також казав, що треба організувати цивільну розвідку, щоб не йти всліпу, щоб не допускати дурних помилок. Цивільна розвідка – це виявлення всіх замислів, контракції, які роблять вороги України та її державності. Адже і Організація Українських Націоналістів – це ж була не військова організація, але мала свою розвідку. Тому зараз партії теж мають мати свою розвідку, яка повинна аналізувати, викривати, зупиняти всі дії ворогів, що діють на українській території. Це, зокрема, і російська розвідка. А також все те, що спрямоване на гальмування в розбудові незалежної соборної України і в розвитку самоусвідомлення українців – хто ми такі. Потрібно підвищувати самосвідомість українського народу, чому зараз чиниться сильний супротив.

А тому всім українцям треба поважати і шанувати рідну мову, культуру та традиції. Не давати себе роз’єднувати. Навпаки, єднатися навколо української ідеї. А ідея ця – незалежна Україна. Якщо молодь буде добиватися, щоб при владі були справжні українці, тоді скоріше буде розбудовуватися українська Україна.

Підготувала Надія ВІРНА

Світлина initiativenational.blogspot.com

peredplata