Буковинські фронтовики обіцяють зберегти книгарні в Чернівцях ВІДЕО

Буковинські фронтовики обіцяють зберегти книгарні в Чернівцях ВІДЕОСьогодні на прес-конференції лідер обласних фронтовиків Олексій Каспрук заявив, що книгарні в Чернівцях будуть збережені. А ганебне рішення обласної ради по звільненню керівників обласних комунальних книгарень буде оскаржене в суді, адже прийнято його було з грубим порушенням регламенту. Також опозиціонери на третьому засіданні сесії (наразі дата ще не визначена) будуть звертатися щодо повернення до розгляду зазначених питань. А у випадку, коли влада таки надумає закрити книгарні, фронтовики будуть вимагати надати інші приміщення для підприємств, громадських організацій, що займаються книготоргівлею.

І, запевнив Олексій Каспрук, \”Букініст\”, \”Наука\” та інші книгарні будуть збережені.

– Приміщень книгарень немає в переліку приміщень, які не підлягають приватизації. Їх і не було. Ми будемо вимагати включення їх до переліку. Якщо так підуть справи, як вчора відбулось в обласній раді, то треба ставати на захист культури в Чернівцях. Ми будемо ставити питання про розірвання договорів оренди з комунальними книгарнями і будемо створювати міські комунальні підприємства книготоргівлі, – сказав Олексій Каспрук.

Окрім того Олексій Каспрук зауважив, що міська рада вирішила знищити кінотеатр ім. Миколайчука, бо його немає в порядку об\”єктів, що не підлягають приватизації.

ВІДЕО З ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ

peredplata