У Чернівцях у бібліотеці Добрянського відкрилася виставка літератури, присвяченої Різдву

У Чернівцях у бібліотеці Добрянського відкрилася виставка літератури, присвяченої РіздвуНапередодні Різдва Христового та Нового року у фойє Муніципальної бібліотеки ім.Анатолія Добрянського біля ялиночки розгорнуто книжкову виставку «Яскрава подорож у дитинство. Різдво у світовій поезії та прозі.» Нині саме час читати, аби душа залишила всі суєтні клопоти, та під таємничі вогники свічок, білосніжну красу і в передчутті свята налаштувалася на Диво.

Для дітей розпочався найчарівніший період зимових свят.
Маленьких читачів звеселить розкішне видання Уолта Діснея «Найкращі різдвяні казки», на сторінках якого вони зустрінуться з улюбленими героями мультфільмів: Вінні-Пухом та Попелюшкою, Білосніжкою і Русалонькою. На виставці презентовано кращі зразки світової літератури: «Снігова королева» Андерсена, «Лускунчик та мишачий король» Гофмана, п’єса Маршака «Дванадцять місяців», «Маленька баба-яга» Пройслера.
Тут і нове трьохтомне видання хрестоматії світової літератури «Світ від А до Я», включило найкращі зразки світового дитячого письменства. У серії «Казкові вітрила» представлено збірник казок скандинавських письменників. Веселі й зворушливі історії розкажуть про те, як важливо бути добрим, не кидати друзів у біді та вірити в чарівні казки.
Не оминула своєю увагою ці таємничі дні і Дж. Ролінг в своїй знаменитій серії про Гаррі Поттера, книжки в перекладі В.Морозова і виданні «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» також представлені на стенді. Для дітей, які володіють німецькою мовою, будуть цікавими представлені на виставці прекрасно ілюстровані три книжки казок із світової класичної спадщини.
Для дорослого читача представлені перлини світової літератури. Витончені меломани можуть насолодитися лібретто опер М.Римського-Корсакова «Ніч перед Різдвом» (за повістю М.Гоголя) та «Снігурочка» .

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata